Verantwoord naar kantoor: werkplek reserveren via app

De anderhalve-meter-economie heeft gevolgen voor het kantoor. Volgens vastgoedadviseur Colliers International kan daardoor de helft, of zelfs zes op de tien werkplekken, vermoedelijk niet worden gebruikt. Er zijn dus snel oplossingen nodig.
Delen:

Een van de oplossingen zijn apps voor het reserveren van een werkplek. Medewerkers moeten, voor ze naar kantoor gaan, een werkplek reserveren. De platforms zijn dusdanig aangepast dat alleen werkplekken te reserveren zijn die veilig gebruikt kunnen worden, dus met inachtneming van de 1,5 meter-afstandsmaatregel. De werkplekken die niet aan deze afstand voldoen zijn in het systeem buiten gebruik gesteld en dus ook niet te reserveren.

FlexWhere software

De software van FlexWhere is een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee de terugkeer naar het kantoor in de anderhalve-meter-economie mogelijk wordt. De organisatie heeft ruim 10 jaar kennis en ervaring in de ondersteuning van organisaties die flexwerken. De bestaande software is uitgebreid met functionaliteiten die de terugkeer naar kantoor in goede banen leiden.

Kantoorbeheerders kunnen werkplekken blokkeren en werknemers kunnen een werkplek reserveren. De app toont met een cirkel op de plattegrond hoe er veilig afstand gehouden kan worden. Met de software van FlexWhere is een verbouwing of aanschaf van extra hardware niet nodig.

Meer informatie op flexwhere.nl >>