Rising Star Manja Degeling: "Corona laat ook zien hoeveel er mogelijk is"

Rising Star Manja Degeling: "Corona laat ook zien hoeveel er mogelijk is"

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière, ambities en hun ervaringen tot nu toe. Deze week aandacht voor Manja Degeling (25). Werkzaam als Junior Facility Manager bij Savills, afdeling Property Management.

Opleiding:

Facility Management aan de Hogeschool Inholland te Diemen.

Mijn werk bestaat uit:

Het aanbieden van facilitaire diensten, waardoor gebouwen goed worden onderhouden en de huurders worden ontzorgd. Denk aan diensten zoals; groenvoorziening, schoonmaak, signing, beveiliging en receptie etc. Klanttevredenheid, contractmanagement en monitoring van de geleverde diensten zijn binnen mijn werk de belangrijkste aandachtspunten.

>> Lees ook: Zo maak je carrière in FM: van alle markten thuis zijn

Hé facilitaire innovator, creatieve geest, verbinder of wereldverbeteraar…

De wereld staat niet stil, dat hebben wij de afgelopen tijd wel geleerd. Alleen de meest innovatieve en moedige professionals zullen vooropgaan in verandering en kansen benutten. Ben jij dé gamechanger?

Facility Matters is dé plek om je te ontwikkelen tot gamechanger. Dit jaar presenteren we een digitaal programma op 17 en 18 november.
Meer informatie >>

Wat is in je werk momenteel (tijdens coronacrisis) de grootste uitdaging?

Ervoor zorgen dat de huurders en leveranciers op een zo veilig mogelijke manier naar kantoor kunnen komen. Daarbij ligt de grootste uitdaging op het gebied van schoonmaak, signing en misschien wel het meest belangrijk, goede en duidelijke communicatie.

Belangrijkste FM-trend?

Binnen mijn werk zijn duurzaamheid en klantgerichtheid twee belangrijke trends. Duurzaamheid omdat steeds meer gebouwen aan een bepaald energielabel dienen te voldoen en huurders hier ook steeds meer interesse in tonen. Dit heeft effect op hoe de werkzaamheden door de leveranciers worden uitgevoerd. Daarnaast is klantgerichtheid ook een belangrijke trend. Wij zorgen ervoor dat de huurders worden ontzorgd en tevreden zijn over de diensten die in het gebouw worden aangeboden.

Over 5 jaar ben ik...

Facility Manager, hopelijk binnen Savills, omdat ik het daar gewoon onwijs naar mijn zin heb! Daarnaast hoop ik nog net zo goed in het leven te staan zoals ik nu sta, waardoor ik de uitdagingen van de huidige COVID-19 tijd goed aankan!


"Ineens blijkt er veel te bereiken in een hele korte tijd, als iedereen een gemeenschappelijk doel heeft"


Grootste verbazing tot nu toe?

Het verbaast mij hoe corona, naast de negatieve impact, ook laat zien hoe veel er mogelijk is. Zo zie ik dat trends die ik eerder noemde, duurzaamheid en klantgerichtheid, door de pandemie in een stroomversnelling raken. Ineens blijkt er veel te bereiken in een hele korte tijd, als iedereen een gemeenschappelijk doel heeft.

Grootste succes tot nu toe?

Het behalen van mijn HBO-diploma en mijn geweldige en leerzame start als Young Professional bij de leukste vastgoedbeheerder op de Zuidas; Savills.

Favoriete app of gadget?

Whatsapp, LinkedIn, Instagram, NU.nl en 9292. Door middel van Whatsapp kan ik op privé- en werkgebied snel handelen en dat vind ik prettig! Voor mijn werk reis ik normaal gesproken elke dag vanuit Haarlem naar ons kantoor in Amsterdam-Zuid. Ook als ik op de dag zelf afspraken heb met leveranciers bij een bepaald pand ga ik vaak met het OV en dan gebruik ik altijd de 9292 app. LinkedIn vind ik een erg handige tool om kennis met andere facilitaire experts te delen en mijn netwerk uit te breiden.

>> Lees ook: "We worden teveel afgeleid door bliepjes en piepjes"

Wie/wat is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Mijn ouders, studies, werk en vrienden. Mijn ouders zijn er altijd voor mij. Met name met mijn vader kan ik op werkgebied goede gesprekken voeren. Ik heb in totaal twee studies gedaan, waarvan de eerste de sportopleiding CIOS (MBO) is. Daarna ben ik begonnen aan de studie Facility Management (HBO). Beide studies hebben mij veel geleerd en hebben hun steentje bijgedragen aan de persoon wie ik nu ben! Ik denk dat door het CIOS voornamelijk het stukje presenteren en durven doen mij heeft versterkt. En Facility Management heeft mij met de theoretische en praktische inzichten binnen het Facilitair vak laten kennis maken.

Wat zou je graag beter kunnen?

Tijdens mijn studie en werkende leven tot nu toe heb ik mij met name gefocust op mijn eigen vakgebied; Facility Management. Het komende jaar wil ik mijn kennis over de vastgoedmarkt verder versterken.

Laatst gelezen managementboek?

Dat was tijdens mijn studie wat ondertussen alweer een jaartje geleden is en dat is het boek: 'Basisboek Facility Management'. Dit boek had ik tijdens het schrijven van mijn scriptie nodig om de verschillende organisatorische lagen binnen de betreffende organisatie in kaart te brengen.

Lees ook:

Rising Stars: een overzicht van de eerste helft van 2020
Dit wordt er verwacht van young FM’ers
Rising Star Iris Versloot is verbaasd over hoe weinig vrouwen er in vastgoed werken