Visie op catering: 10 experts aan het woord

Visie op catering: 10 experts aan het woord

Hoe kun je catering inzetten om je bedrijfsdoelstellingen te realiseren? Wat zijn de 3 belangrijkste onderdelen van een succesvol cateringconcept? Wat zijn de belangrijkste elementen van gezonde catering? Hoe ziet de bedrijfscatering er uit in 2025? We vroegen het aan 10 specialisten, zij gaven hun visie op catering.

Uit de antwoorden blijkt dat de specialisten veelal op één lijn zitten. Zo is gezonde catering een goed hulpmiddel om te zorgen voor vitale medewerkers, is plantaardig eten een trend die in 2025 nog meer zichtbaar wordt en is het belangrijk dat een cateringconcept past bij de doelen en/of waarden van een organisatie. “Een succesvol cateringconcept is niet inwisselbaar met de cateringvoorziening bij de buurman, maar is ontwikkeld vanuit een visie en waar je met de organisatie naar toe wilt”, stelt Wim van der Meer, eigenaar van Sense FM.

Focus op de gast

Ook een goede samenwerking tussen opdrachtgever en cateraar is een belangrijke factor voor succes. “Samenwerking en verbinding zoeken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is het allerbelangrijkste”, zo geeft Maarten Schenkelaars van de Haagse Hogeschool aan. Maar de focus moet ook op de gasten liggen en bij gastvrijheid gaat het om een totaalbeleving. “Het is de totaalbeleving die staat of valt met de inzet van de cateringmedewerkers. Zij zorgen ervoor dat gasten zich welkom voelen en met plezier terugkomen”, aldus Michel du Crocq van ISS Facility Services.

In 2025 is een fractie van het cateringaanbod dierlijk”

Plantaardig eten

In 2025 letten steeds meer mensen op hun voeding en eten ze meer vega(n), verwachten onder andere Susan Verheijen van Sodexo en Violette Krouwel, Adviseur bij VFM Facility Experts. Zij vertelt: “Het aantal mensen dat bewust bezig is met voeding en vegetarische, veganistische of andere keuzes maakt, neemt toe.”

Ook Gemeente Utrecht speelt in op de gezonde behoeftes: “De minder gezonde keuzes zijn er wel, maar minder in het zicht”, vertelt Sanne van Meegdenburg. Jan-Willem de Bruijn van We Canteen verwacht dat slechts een fractie van de catering dierlijk zal zijn in 2025. Berend van der Sloot (NIBC Bank) geeft daarentegen aan dat hij de boterham met kaas en de kroket niet ziet verdwijnen.

Meer algemeen zien Mariëlle Hintzen en Anna Casemier van HTC Advies dat bedrijfsrestaurants zich ontwikkelen tot hippe en multifunctionele ontmoetingsplekken. “De cateraar die zich creatief genoeg weet op te stellen om al die veranderingen te kunnen managen zal succesvol zijn en blijven”, stelt John van de Bunt,commercieel directeur bij Appèl.

Meer weten? Download dan de gratis whitepaper ‘Visie op catering’!

Koude uitgifte bedrijfsrestaurant Waternet (beeld: Rylana van de Marel)
Hospitality

Hoe Waternet ontmoeting organiseert na verbouwing

Waternet, het Amsterdamse waterbedrijf met bijna 25.000m2 kantoor vierkante meters en 2500 medewerkers, heeft onlangs de verbouwing afgerond van het bedrijfsrestaurant en de brasserie. Het is een plek geworden waar medewerkers langer verblijven dan voor de renovatie. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?

Eiwittransitie

Catering in onderwijs: steeds meer hogescholen en universiteiten gaan...

Steeds meer universiteiten en hogescholen in Nederland zetten stappen om hun kantines te verduurzamen. Een opvallende ontwikkeling binnen deze ambities is de opkomst van vleesvrije kantines. Volgens duurzaamheidsexperts speelt een plantaardiger aanbod een cruciale rol in het creëren van een toekomstbestendig voedselsysteem.

 Tjen van Ee runt samen met zijn broer Damon het familiebedrijf.Gesponsord
Gesponsord
Catering

Gesponsord Cateraar stimuleert mensen tot gezonde lifestyle

Leo Catering bestaat bijna twintig jaar en legt vanaf dag één nadrukkelijk de link tussen voeding en vitaliteit. In aanvulling op een vers aanbod eten en drinken wil Leo mensen inspireren tot een meer gezonde leefstijl. De app NewU is een nieuwe feature van de lifestylecateraar van Nederland.

Broodje Nijmegen, volledig plantaardig met lokale producten o.a. waterkers, gefermenteerde kool, walnoten en pompoenpitten, op een broodje gemaakt van regeneratief graan
Duurzaamheid

Contractmanager Radboud UMC: 'Broodje Nimma als katalysator voor...

MVO Nederland, de Radboud Universiteit, de HAN, het CWZ, de Sint Maartenskliniek en Radboudumc introduceren het broodje Nijmegen. Het broodje is volledig plantaardig en gemaakt van lokale duurzame ingrediënten. Jaap Buis, contractmanager bij Radboudumc, beantwoordt vijf vragen over het broodje.