Zo wordt het kantoor een 'place to be' 

Zo wordt het kantoor een 'place to be' 
Met de klok mee: Suzan Vink (gespreksleider), Thomas Zwart (Capital C), Jan Willen van de Sande (Powerplant) en Daaf Serné (Miro).

Hoe maak je de werkomgeving zó aantrekkelijk dat medewerkers er graag én vaker willen komen? Anders gezegd: hoe zorg je ervoor dat de werkomgeving echt een 'place to be' wordt?

Deze vragen staan centraal in een sessie met Daaf Serné, Thomas Zwart en Jan Willem van de Sande tijdens het Facto Congres op 15 september a.s. in NBC Nieuwegein.

>> Nieuw hoofdkantoor van Miro als Living Lab

Serné heeft begin van dit jaar het nieuwe hoofdkantoor van Miro in Amsterdam geopend. Hij ziet de werkomgeving als een Living Lab. Op basis van continue feedback van gebruikers en met meubilair dat niet is gekocht maar gehuurd (furniture as a service) kan de organisatie de werkomgeving snel aanpassen aan de veranderende behoeften van medewerkers en teams.

>> Capital C: succesvol mixed use-kantoor voor de creatieve en mediasector in Amsterdam

Zwart is een van de drijvende krachten achter Capital C, het mixed use-kantoor voor de creatieve en mediasector in Amsterdam gevestigd in de oude Diamantbeurs en inmiddels na een grootschalige verbouwing uitgegroeid voor een hotspot waar mensen graag komen om te werken, samen te werken, te brainstormen.

>> Powerplant: ontwikkelaar van hospitality- en werkconcepten

Van de Sande is mede-eigenaar van Powerplant (voorheen enbiun). Een bureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van hospitality- en werkconcepten. Concepten waaraan hij heeft meegewerkt zijn onder meer de circulaire Plaza (13.000 m2) bij PwC Amsterdam, HNK en het hospitalityconcept bij Guerrilla Games.

De werkomgeving aantrekkelijk maken, hoe doe je dat?

Veel FM'ers zoeken naar manieren om de werkomgeving zo aantrekkelijk mogelijk te maken waardoor medewerkers daar juist graag én vaker willen komen.

Hoe zorg je ervoor dat de werkomgeving echt een ‘place to be’ wordt? ”

Het moeten vooral plekken zijn waar mensen op natuurlijke wijze meer energie van krijgen, waar ze als vanzelf naartoe terug willen keren, waar ze steeds ervaren dat samenzijn met collega's én met anderen echte meerwaarde oplevert, voor hen, voor het team en natuurlijk ook voor de organisatie!
Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat de werkomgeving echt een ‘place to be’ wordt?   

Interactief: laat je inspireren en praat mee

In de sessie, die wordt geleid door dagvoorzitter Suzan Vink, vertellen Serné, Zwart en Van de Sande vanuit hun eigen invalshoek en op basis van bewezen workplace-concepten hoe ze dat gedaan hebben voor hun organisatie cq voor klanten.

De sessie is interactief, met ruime gelegenheid om met Serné, Zwart en Van de Sande en met elkaar in gesrek te gaan.  

Programma Facto Congres op 15-9 a.s.

Op het congresprogramma, met de energieke Suzan Vink-Opstal als dagvoorzitter, staan dit jaar onder meer de volgende presentaties/sessies:

PLENAIR

- De magie van veranderen, plenaire presentatie door dr. Danielle Braun
- Maak de ander beter, plenaire afsluiting door acteur Loek Peters

KEUZESESSIES

Meer weten over het Facto Congres 2022?

>> Bezoek dan de speciale congreswebsite.