Schoonmaakbedrijf Nivo verhoogt jeugdlonen: "Bijverdienen in schoonmaak wordt echt interessant"

De jeugdlonen in de schoonmaak worden per 1 april 2022 landelijk verhoogd. Schoonmaakbedrijf Nivo besloot hier niet op te wachten en heeft de jeugdlonen per direct al verhoogd naar het nieuwe niveau. "Hiermee wordt het met name voor studenten echt interessant om bij te verdienen in de schoonmaakbranche."

Om het voor jongeren aantrekkelijker te maken om in de schoonmaaksector te werken, worden per 1 april 2022 landelijk de jeugdlonen verhoogd.

Voor jeugd van 20 jaar gaat het loon van 75 procent naar 100 procent van het vakvolwassen loon; voor de 19-jarigen van 65 procent naar 90 procent van het vakvolwassen loon. De 18-jarigen krijgen in de nieuwe situatie 85 procent van het vakvolwassen loon en de 17-jarigen 80 procent.

Werken in schoonmaak wordt aantrekkelijker

"Het verschil met de jeugdlonen voor de horeca wordt fors groter", schrijft Nivo op haar website. "Daardoor pakt deze wijziging voordelig uit voor de schoonmaakbranche."

"Het tekort aan mensen is momenteel groot, maar met deze positieve loonbeweging wordt het met name voor studenten nu echt interessant om bij te verdienen in de schoonmaakbranche. Een geweldige vooruitgang, vooral voor de langere termijn", vervolgt het schoonmaakbedrijf.

Per direct loonsverhoging

Nivo vond het zelfs zó'n mooie ontwikkeling, dat de organisatie besloot om de loonsverhoging direct door te voeren en niet te wachten tot april. "Met deze proactieve houding zorgen wij voor een flinke nieuwe aanwas aan studenten, vakantiekrachten en middelbare scholieren die willen bijverdienen", aldus de verklaring.