Samenwerking Gom en Albeda college verlengd

Samenwerking Gom en Albeda college verlengd

De samenwerking tussen het Albeda college en Gom is verlengd. Twintig jaar geleden startte het eerste 'standaard' schoonmaakcontract tussen deze partijen. Inmiddels gaat het om een brede samenwerking met de Facilicom Group. Volg Service Management op LinkedIn:

Zo is Trigion aangesloten voor de beveiliging, Facilicom Solutions voor de huisvesting en Breijer voor elektrotechnisch en werktuigbouwkundig onderhoud. Sinds 2014 werken Gom en Albeda ook samen in de vorm van hybride onderwijs. Studenten kunnen praktijkervaring opdoen via het ‘minibedrijf’ van Gom: YoungFlex.


Lees ook: Aantal RAS-examens basisvakopleiding schoonmaak daalt >>


Opleiden in de praktijk

Dankzij de samenwerking met Trigion en Breijer ontstaan op dit vlak nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld een techniekklas voor meisjes onder de regie van Breijer. In samenwerking met Trigion wordt gekeken naar de mogelijkheid van een hospitality-opleiding. Ook voor leidinggevenden in de schoonmaak, zoals objectleiders, wordt gekeken naar de mogelijkheid om samen een opleiding te starten voor leidinggevende vaardigheden.

Evolutie in schoonmaakcontract

Het soort contract is inmiddels sterk veranderd; van een hybride contract voor inspannings- en resultaatgerichte schoonmaak naar 100% resultaatgerichte schoonmaak. Schoonmakers beginnen voortaan om zeven uur in plaats van zes uur. Zij starten met de ruimten die het onderwijs nodig heeft.

In totaal zijn er dagelijks zo een 70 Gom medewerkers actief op verschillende Albeda-locaties. Om routine na zoveel jaar te voorkomen, heeft Gom besloten een transitiemanager aan te stellen om het nieuwe contract te begeleiden, alsof het om een nieuwe opdrachtgever gaat. Daarbij komt de focus ook te liggen op de schoonmaak-beleving: wat vinden gebruikers nu van de schoonmaak?