Gezonde organisatie staat centraal tijdens Hygiëneforum 2023 op 17 mei

Gezonde organisatie staat centraal tijdens Hygiëneforum 2023 op 17 mei

Het vijfde Hygiëneforum vindt op woensdag 17 mei 2023 plaats in RAI Amsterdam. Het thema 'Een gezonde organisatie begint bij een goede hygiëne' staat op deze dag centraal. Sprekers uit verschillende vakgebieden betreden het podium en in twee workshoprondes wordt meer verdieping gezocht.

Op initiatief van NVZ – Schoon, Schoonmakend Nederland, Vereniging Schoonmaak Research (VSR) en Interclean Amsterdam is het jaarlijkse Hygiëneforum ontstaan in het teken van verbeteren van de hygiëne voor een gezonde toekomst. Hygiëneforum 2023 start om 12.30 met een lunch. Tijdens de middag worden verschillende plenaire lezingen gegeven en zijn er twee workshoprondes. De middag wordt afgesloten met een knallende stopper in de vorm van improvisatietheater en een aansluitende borrel.

Sprekers van de dag

Op het plenaire podium komen drie sprekers, onder leiding van dagvoorzitter Thomas Hoogendoorn, voorbij. Prof. Dr. Ir. Philomena M. Bluyssen is Hoogleraar Indoor Environment bij Tu Delft. Zij weet alles over het binnenklimaat en hoe je dat goed houdt. Bernadette Ossendorp, Chief Food Safety Officer bij NVWA vertelt over voedselveiligheidsrisico’s en hoe het veilig blijft. Oprichter en partner bij Tabula Rasa, Bert Pol weet alles over communicatie en gedrag, in het bijzonder veiligheids- en hygiënegedrag.

Deelname workshops

In totaal zijn er zes workshops waarvan elke deelnemer er twee kan kiezen. De onderwerpen van de workshops zijn hygiëne in grootkeukens, hygiënische werkomgeving, gezond schoonmaken, verantwoord schoonmaken en desinfecteren, grenzen van toezicht op hygiëne - ervaringen van de NVWA – en desinfectiemiddelen en wetgeving.

Deelname aan het hygiëneforum is gratis en de aanmelding staat open. Het programma duurt van 12.30 (inloop tot 13.00) tot 17.00 uur. Na 17.00 is er uiteraard tijd voor een borrel en netwerken.