Schoonmakend Nederland vernieuwt werkprogramma voor basisscholen

Schoonmakend Nederland vernieuwt werkprogramma voor basisscholen

Een schone basisschool is van groot belang voor de hygiëne van leerlingen en docenten. Jonge kinderen brengen hier veel tijd door. Naast prettig leren en werken, verbetert een schone omgeving de leerprestaties en zorgt ervoor dat ziekteverzuim lager uitvalt. Schoonmakend Nederland heeft recent het werkprogramma voor basisscholen vernieuwd.

Het werkprogramma is vernieuwd op basis van de hygiënerichtlijnen voor basisscholen van het RIVM. Schoonmakend Nederland heeft de RIVM-normen vertaald naar de praktijk. In het vernieuwde werkprogramma staat hoe vaak en op welke manier ruimtes in een school schoongemaakt moeten worden, wie dat doet en waar de school en het schoonmaakbedrijf nadere afspraken over moeten maken. Ook is aangegeven wat de school zelf schoonmaakt en welke het schoonmaakbedrijf.

Vernieuwing

Het werkprogramma is vernieuwd op basis van de hygiënerichtlijnen voor basisscholen van het RIVM. Deze richtlijn wordt gezien als een minimumnorm om in een hygiënisch schone omgeving te leren en te werken.