Briefje van schoonmaker Rob ontroert familie van overleden klant

Briefje van schoonmaker Rob ontroert familie van overleden klant

De ene week kletste schoonmaker Rob Maatman nog met bewoner Joop, een week later zag hij in de centrale hal van het appartementencomplex de rouwkaart hangen. Joop was niet meer. De schoonmaker schrok, schreef een steunbetuiging voor de familie en stopte deze in de brievenbus. Dit maakte indruk op hen en op de collega's.

De familie van de overleden klant was namelijk zo ontroerd door de hartelijke woorden van schoonmaker Rob, dat ze een bedankbrief stuurde naar de directie van het schoonmaakbedrijf.

Trots

Jeroen Keus, mede-eigenaar van Keus Schoonmaak uit Apeldoorn, vertelt in De Stentor dat deze boodschap hem raakte. De familie sprak de wens uit “dat u trots bent op deze medewerker. De warmte en betrokkenheid voor zijn werk en de bewoners van het complex heeft hij hiermee wat ons betreft tot uiting gebracht.”

In het zonnetje zetten

Voor Keus was het reden om schoonmaker Rob Maatman uit Raalte in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde tijdens een teambijeenkomst. Keus: “Er ontstonden gesprekken over de mooie dingen die zij zoal in hun werk meemaken.’’

Bosje bloemen

Schoonmaker Rob zit al 33 jaar in het vak en maakt al lange tijd schoon in het appartementencomplex in de wijk Stadshagen in Zwolle, daar waar Joop woonde. Hij heeft een sociaal hart en is altijd geïnteresseerd in anderen. “Laatst nog hoorde ik van een andere klant dat ze ongeneeslijk ziek was. Dan ren ik dus meteen naar de winkel voor een bosje bloemen.”

Lees het volledig verhaal hier: De Stentor