Van beleid naar praktijk: wat brengt de code verantwoordelijk marktgedrag?

Van beleid naar praktijk: wat brengt de code verantwoordelijk marktgedrag?

Het inkopen van diensten, het uitbesteden van je facilitaire dienstverlening of de uitvoering van je contract: dat wil je toch doen met respect voor je samenwerkingspartner? Tóch is dat in de dagelijkse praktijk nog niet altijd een automatisme, constateert de commissie achter de code verantwoordelijk marktgedrag. Reden om een online talkshow op 9 november te houden.

De Talkshow wordt, zoals de vorige editie, gepresenteerd door Anne Megens, coördinator Beleid van werkgeversvereniging AWVN. Dit jaar schuift Khadija Tahiri-Hyati bij de talkshowtafel aan als co-host. Khadija is president van het Schoonmaakparlement van vakbond FNV, en lid van het platform Wereldvrouwen.

De Code in Beleid: hoe borg je dat?

De uitgangspunten van de Code moet in landelijk en regionaal politiek beleid geborgd worden. Hoe werkt dat? En wat betekent het initiatief Code Verantwoord Arbeidsmarktgedrag, dat de SER afgelopen zomer in haar Ontwerpadvies Sociaal-economisch beleid 2021-2025 opnam, en heeft aangeboden aan premier Rutte?

Van kantoor naar géén kantoor?

Een visie op de toekomst van facility management
Nu iedereen gewend is geraakt aan het thuiswerken, zijn er bedrijven die besloten hebben dit permanent in te voeren of zelfs kantoren te sluiten. Maar wat betekent dat voor de toekomst van de facilitaire dienstverlening? Welke gevolgen heeft het voor ondernemers en werknemers in die sector, maar ook voor de samenwerking met opdrachtgevers?

Van inkoop naar uitvoering: welke invloed hebben inkoopbeslissingen op de praktijk?

Welke gevolgen hebben de beslissingen die inkopers nemen? Vooral de uitvoerende facilitaire ondernemers zien de invloed op kwaliteit, prijs en werkzekerheid. Hoe kan je als inkoper de waarde van de ondernemer in je aanbesteding optimaal tot z’n recht laten komen? De Code heeft dit beschreven in vijf Handreikingen Inkoop, die tijdens dit onderdeel van het programma verder toegelicht worden.

De Online Talkshow Code Verantwoordelijk Marktgedrag vindt plaats op 9 november 2021 – tussen 15.30 en 17.00 uur. Aanmelden kan via dit registratieformulier.