5 vragen (en antwoorden) over de Golden Service Awards 2022

5 vragen (en antwoorden) over de Golden Service Awards 2022

De inschrijvingen voor de Golden Service Awards zijn inmiddels weer geopend! Maar hoe kun je jouw gegadigden nomineren? Waar let de jury op? En wanneer worden de winnaars bekend gemaakt? Vijf vragen en antwoorden over de Golden Service Awards 2022.

Vraag 1: Wat zijn de Golden Service Awards?

De Golden Service Awards, oorspronkelijk een initiatief van Kimberly-Clark Professional, werden in 1991 voor het eerst uitgereikt in Engeland. Nederland kent het programma sinds 2002. Kern is steeds het erkennen, uitlichten en belonen van opmerkelijke prestaties in de schoonmaaksector.

Schoonmaaktoppers worden genomineerd door collega’s en/of opdrachtgevers die dichtbij de schoonmakers staan. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen (100 inzendingen in 2020) op basis van duidelijke criteria. De winnaars (van de vier categorieën) hebben een uitstekende mogelijkheid om zichzelf nadrukkelijk te presenteren, onder meer via uitgebreide aandacht in de nationale, regionale en lokale media.

De Golden Service Awards zijn ondergebracht in een onafhankelijke stichting. Service Management, onderdeel van de grootste B-to-B uitgeverij van Nederland Vakmedianet, is de organisator van het evenement.

Vraag 2: Waar kan ik mijn schoonmaaktoppers inschrijven?

Via de website kun jij jouw nominaties voor de titels Schoonmaker, Glazenwasser, Leidinggevende en Team van het Jaar 2022 inschrijven.
Let op: elke organisatie mag per categorie maximaal drie gegadigden inschrijven.

Ga direct naar:

Vraag 3: Hoe beoordeelt de jury de inschrijvingen?

De jury kiest de winnaars op basis van een aantal vooraf opgestelde criteria. Die staan per categorie uitgebreid beschrijven op de website van de Golden Service Awards. De jury let niet alleen op zaken als vaardigheden, opleiding en resultaat. Maar juist ook op zaken als communicatie, teamspirit, motivatie en betrokkenheid. Is (of zijn, in het geval van een team) de genomineerde een échte ambassadeur of ambassadrice van het schoonmaakvak? Zet hij of zij altijd net dat stapje extra en maakt hij of zij écht het verschil?

Het kiezen van de uiteindelijke winnaars gaat in twee rondes. De jury begint met het beoordelen van alle inschrijvingen 'op papier'. Daarbij wordt er dus afgegaan op wat er op het inschrijfformulier is ingevuld. Aan de hand daarvan maakt de jury voor elke categorie de finalisten bekend. Zodra de finalisten bekend zijn gemaakt, gaan de juryleden bij elk van hen op werkbezoek. Dit om met eigen ogen te zien of de finalist titel-waardig is.

TIP
Lees anders ook eens dit interview met de juryvoorzitter, Marjolijn Hoogendam. Daarin vertelt ze meer over het juryproces:
"Schoonmakers, teams en leidinggevenden kunnen allemaal het verschil maken"

Vraag 4: Wanneer worden de winnaars bekend gemaakt?

De winnaars worden eind november bekend gemaakt. De uitreiking van de Golden Service Awards 2022 wordt sowieso een feestelijke avond!

Alle belangrijke data op een rij:
1 september: Inschrijvingen GESLOTEN
Begin oktober: Finalisten worden bekend gemaakt
Eind november: Uitreiking Golden Service Awards 2022

Vraag 5: Wie zijn de titelverdedigers?

De huidige titeldragers zijn
Schoonmaker van het Jaar: Maghy Lopes Robalo (Gom)
Leidinggevende van het Jaar: Nasuh Demirtas (Hago Rail Services)
Glazenwasser van het Jaar:Robert Visscher (Novon)
Schoonmaakteam van het Jaar: Team Deltion van Balanz Facilitair