Het belang van diversiteit en inclusie in de schoonmaak

Het belang van diversiteit en inclusie in de schoonmaak

Het thema van de nieuwe aflevering van Captains of Cleaning is diversiteit en inclusie. Een thema dat al langer speelt in de schoonmaakbranche, waar een grote verscheidenheid van mensen werkt. Een werkomgeving die voor iedereen veilig en vertrouwd voelt, is daarom heel belangrijk, maar geen sinecure. Hoe krijgen we dat wel voor elkaar? En hoe kan de oplossing bijdragen aan het probleem van het personeelstekort?

Dat zijn vragen waarover presentator Rens de Jong in gesprek gaat met zijn gasten postdoctoraal onderzoeker Gender en Diversiteit aan de KU Leuven Dide van Eck, manager Diversity & Inclusion bij ISS Facility Services Robert Oosting, directeur Schoonmaakbedrijf Klien B.V. Raymond Kouwenberg en netwerker Impact door werk bij Breedweer Willem van Spaendonck.

Live en online

Naast deze inspirerende gasten waagt eigenaar van schoonmaakservice Cleaning 2001 zich aan een schoonmaakchallenge en zijn er muziek en versnaperingen. De aflevering vindt plaats op 10 november en wordt zoals gewoonlijk uitgezonden vanuit de studio van i-team Global in Eindhoven. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om daar live bij aanwezig te zijn, inclusief rondleiding en netwerklunch. Natuurlijk is de aflevering ook gewoon online te volgen via de online kanalen van Captains of Cleaning en i-team Global.