Na Landal en Europarcs geeft ook Roompot een betere reiskostenvergoeding aan schoonmakers

Na Landal en Europarcs geeft ook Roompot een betere reiskostenvergoeding aan schoonmakers

Er komt een betere reiskostenvergoeding voor schoonmaakmedewerkers die op vakantieparken van Roompot werken. Waar medewerkers die werken op parken van Landal en Europarcs al in de zomer konden rekenen op een ruimere vergoeding, volgt nu dus ook deze vakantiehuisjesaanbieder.

Om dit te kunnen bieden aan schoonmaakmedewerkers, zijn de bedrijven van vakantieparken om tafel gegaan met hun schoonmaakpartners. Volgens de cao schoonmaak- en glazenwassersbedrijf heeft elke schoonmaakmedewerker recht op een kilometervergoeding van 19 cent vanaf 30 kilometer enkele reis. Schoonmakers die met eigen vervoer naar het vakantiepark komen krijgen die 19 cent nu vanaf enkel 5 kilometer.

Hoge brandstofprijzen compenseren

Er is met schoonmaakbedrijf CSU, de schoonmaakpartner van Roompot, besloten dat de gunstigere regeling met terugwerkende kracht geldt vanaf 1 juli. Dat is dus goed nieuws voor de betreffende schoonmaakmedewerkers. De regeling is na een petitie van schoonmakers van Landal Aelderholt en Landal Hof van Saksen in het voorjaar in het leven geroepen. Dit ondersteund door CNV Vakmensen. Onderhandelaar Jan Kampherbeek: “We zagen dat de hoge brandstofprijzen voor grote problemen zorgen bij werknemers die veel kilometers moeten maken om op hun werk te komen. Dat speelt bijvoorbeeld bij schoonmakers op vakantieparken. Dan kom je lang niet uit met de reiskostenvergoeding zoals we die in de cao hebben afgesproken. Mooi dat nu nóg meer schoonmakers een betere reiskostenvergoeding krijgen.”

Ruimere reiskostenregeling tijdelijk

De ruimere reiskostenvergoeding is een tijdelijke regeling. Met de hogere vergoeding moet de periode tussen nu en de extra steunmaatregelen van de overheid om de gestegen brandstofkosten te compenseren overbrugd worden. De regeling houdt ook op te bestaan, mochten de brandstofprijzen weer naar een normaal niveau dalen. Wat normaal is, daar wordt nog over gesproken. Bij Roompot komt dat erop neer dat de regeling voorlopig geldt tot het einde van 2022. Europarcs heeft al laten weten de regeling te willen verlengen tot in ieder geval juli 2023.