Clear4Clean zet Qaulis Insight voort onder de naam Qualis Insight

Clear4Clean zet Qaulis Insight voort onder de naam Qualis Insight

Clear4Clean gaat de activiteiten van Qaulis Insight voortzetten onder de naam Qualis Insight C4C. Het gaat om het onafhankelijke en objectieve kwaliteitmeetsysteem en Keurmerk Verantwoord Schoon. Edgar van Engelen, directeur van Clear4Clean is al jaren officieel LOSK-QMS inspecteur. "Ik ben groot voorstander van dat er in schoonmaakland een onafhankelijk kwaliteitsbureau bestaat met een echte, menselijke meerwaarde."

Edgar van Engelen was sinds september 2022 al operationeel verantwoordelijk voor Qualis-Insight en Keurmerk Verantwoord Schoon. “Ik heb Qualis-Insight nu van binnenuit kunnen ervaren en met veel klanten contact mogen hebben die groot voorstander zijn van een onafhankelijk kwaliteitsbureau met een echte, menselijke meerwaarde.” In het meetsysteem wordt het werkprogramma in de meting meegenomen. Het dashboard met data geeft de opdrachtgever concrete, bruikbare informatie. “Daarnaast geven we advies na de eerlijke en transparante meting.”

Groot voordeel is volgens Van Engelen dat Qualis-Insight is gebaseerd op schoonmaakkwaliteit, zonder onnodige hermetingen. “En het Keurmerk Verantwoord Schoon – niet te verwarren met Keurmerk Schoon – is meer dan een administratief keurmerk. Vanuit mijn schoonmaakhart zet ik me ervoor in en blijf ik dat doen.” Jan Vera is trots dat Van Engelen de activiteiten van Qaulis Insight gaat voortzetten. “Ik wens en gun hem alle succes.”

Missie

De samenwerking is ontstaan door de informele contacten tussen beide heren. Vera: “Wij zetten ons in voor objectiviteit, eerlijkheid, positiviteit en onpartijdigheid. Wat ons ook verheugt, is het feit dat we inmiddels structureel de kwaliteit van het schoonmaakonderhoud meten op honderden locaties van opdrachtgevers door het hele land.” Van Engelen vult aan: “Mijn drijfveer is dat we hetzelfde denken over en doen met kwaliteitsmetingen. Ook bij Clear4Clean laten schoonmaakbedrijven en opdrachtgevers de kwaliteit van de schoonmaak toetsen door onze onafhankelijke inspecteurs. Hiermee is de voortzetting van de activiteiten onder de naam Qualis Insight C4C een logische stap. Ik sta klaar om deze mooie uitdaging te mogen voortzetten, maar ik ben mij ook bewust dat de schoenen die ik moet vullen groot zijn.”