Nexaro lanceert robotstofzuiger

Nexaro lanceert robotstofzuiger

Met de Nexaro NR 1500 en de bijbehorende Nexaro HUB-softwareoplossing, lanceert Nexaro in oktober 2022 een robotstofzuiger die gecertificeerd is voor commerciële schoonmaak van gebouwen.

Nexaro, een start-up uit Wuppertal, zegt een coboticabenadering. In een persbericht staat: "Een echte samenwerking tussen de mens en ultramoderne robottechnologie die niet alleen de efficiëntie en kwaliteit verhoogt en de kosten verlaagt, maar ook de werklast van het schoonmaakpersoneel vermindert. Modelberekeningen laten 35 procent kostenbesparing zien ten opzichte van traditionele personeelsinzet."

Levering vanaf 2023

Voor een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie is een betrouwbare, autonome werking van de machines vereist, stelt Nexaro. "Daarnaast integratie in een digitaal totaalsysteem dat een allesomvattende coördinatie, controle en documentatie van de schoonmaakdiensten mogelijk maakt." Daarom staat de holistische coboticabenadering centraal in het bedrijfsconcept van Nexaro, stelt het bedrijf. De start-up brengt in oktober 2022 een robotstofzuiger voor commerciële reiniging op de markt. Levering vanaf april 2023.

Licentie

De Nexaro NR 1500 is verkrijgbaar met een Pro.Multi licentie van de Nexaro HUB, die maandelijks moet worden betaald. Of als een bundel met Nexaro NR 1500 en Nexaro HUB voor een pakketprijs inclusief een 24-maanden licentievergoeding voor de Pro.Multi licentie. Nexaro is een een zelfstandige start-up binnen de Vorwerk Group.

Eerste grote klant is Vebego

De eerste grote klant is facilitaire dienstverlener Vebego, waar schoonmaakbedrijf Hago onderdeel van uitmaakt. Vebego is opgericht in 1943 en heeft vandaag de dag meer dan 40.000 mensen in dienst in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland. Tegelijkertijd is Vebego ook betrokken als ontwikkelingspartner van Nexaro.