Paardekooper en Elis ontwikkelen herbruikbare verzendbox

Paardekooper en Elis ontwikkelen herbruikbare verzendbox

Elis, specialist in het verhuren, reinigen en repareren van bedrijfs- en veiligheidskleding, krijgt steeds vaker de vraag of de kleding bij de medewerkers thuis kan worden geleverd. Dit bracht Elis op het idee om in samenwerking met verpakkingsspecialist Paardekooper een nieuwe, herbruikbare verzendoplossing te ontwikkelen. Een herbruikbare verzendbox.

Elis verzorgt onder de noemer ‘Product as a Service’ de uitlevering van schone bedrijfskleding en de inname van vuile kleding. Ingenomen kleding wordt professioneel gereinigd en na eindcontrole weer opnieuw uitgeleverd. Dit gebeurt vaak op een (verzamel)locatie van de klant. Door de toenemende vraag of de inname en de levering van kleding ook bij de medewerkers thuis kan worden verzorgd, besloot Elis om deze optie te onderzoeken.

Waszakken werkt niet

De eerste stap was een samenwerkingsverband met de pakketdiensten. Medewerkers konden zelf de kleding per pakketpost verzenden en gebruikten hiervoor speciale waszakken. Aangezien de waszakken geen vaste vorm hebben, bleek dit achteraf niet geschikt voor het standaard sorteerproces van de pakketdiensten. Elis zocht vervolgens contact met Paardekooper. Uitgangspunt was een herbruikbare oplossing, passend binnen het circulaire bedrijfsmodel, maar ook compact, opvouwbaar en gebruiksvriendelijk. Met dit idee ging het creatieve team van Paardekooper aan de slag en zo ontstond de herbruikbare verzendbox.

Verzendbox inzetten

De eerste versie van de verzendbox is getest bij één van de pakketdiensten, waarna er nog enkele kleine aanpassingen volgden. Inmiddels is de verzendbox ingezet bij verschillende klanten van Elis. Mogelijk volgen hieruit ook nog enkele aanpassingen, maar de eerste grote stap naar een herbruikbare verzendoplossing is gezet.