Lumen Hotel & Events kiest voor schoonmaken met ozonwater

Lumen Hotel & Events in Zwolle gaat vanaf dit voorjaar gestabiliseerd ozonwater gebruiken. Met de komst van een ozonapparaat "kunnen medewerkers veiliger, schoner én duurzamer kunnen schoonmaken. Wij zijn heel blij met onze nieuwste aanwinst. Dit is een fantastische ontwikkeling in de schoonmaakdienstverlening, met dank aan onze partner EW Facility Services."

Schoonmaakbedrijf EW Facility Services heeft in samenwerking met Mother Nature Cleans (Wecovi) de ozonsystematiek ontwikkeld. Door het activeren van water met ozon, ontstaat gestabiliseerde ozonwater dat een reinigende en hygiënische werking heeft. Het ozonwater vervangt dagelijkse schoonmaakproducten en verwijdert onder meer ziektekiemen, vlekken, geurtjes en bacteriën. Het ozonwater gaat bij Lumen ingezet worden om onder andere de hotelmakers mee schoon te maken.

In een speciale unit – die is aangesloten op water en stroom – wordt zuurstof veilig omgezet in ozon, waarna dit wordt toegevoegd aan leidingwater. Vervolgens kan dit gestabiliseerde ozonwater in sprayflacons worden gegoten, zodat de schoonmaakmedewerkers er veilig mee aan de slag kunnen.

Voordelen van ozonwater

EW Facility Services geeft aan dat gestabiliseerd ozonwater meerdere voordelen heeft. “Na 24 uur vervliegt het Ozon, het enige wat overblijft is zuivere zuurstof. Daardoor is het veiliger en gezonder voor schoonmaakmedewerkers en gebruikers van het pand. Het maakt hygiënischer en streeplozer schoon dan traditionele methodes. Bovendien worden er liters – door chemicaliën vervuild – water bespaard.”