Glazenwasser krijgt medaille voor redden vrouw uit brandende woning

Glazenwasser krijgt medaille voor redden vrouw uit brandende woning

Zo lezen we in de (link: https://www.pzc.nl/gent/glazenwasser-ronny-53-redde-dame-uit-brandende-woning-heel-wat-mensen-stonden-de-brand-te-filmen~a183d785/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F text: PZC target: _blank) hoe glazenwasser Ronny de Mulder uit Oostakker vorig jaar het leven van een vrouw heeft gered. De vrouw wachtte in haar woning op hulp en De Mulder twijfelde geen moment om die te geven.

De glazenwasser zag op de betreffende 19 mei 2021 vanuit zijn bus een grote rookpluim en besluit er direct heen te rijden. Bij de woning aangekomen, ziet hij op straat een grote groep mensen staan die het voorval filmen, maar de hulpdiensten zijn nog niet aanwezig. Zonder aarzeling heeft hij zijn ladder van zijn bus gepakt en is naar de vrouw toe geklommen. Hij heeft haar eerst gekalmeerd en daarna naar beneden gedragen. Hij heeft daarmee haar leven gered. De moeder en de hond van de vrouw die ook in de woning waren, hebben de brand helaas niet kunnen navertellen.

Gewoon weer aan het werk

De nuchtere glazenwasser vertelt dat hij vervolgens weer aan het werk is gegaan, want hij bedient veel klanten in de omgeving. Pas later kwam het besef en de bijbehorende emotie van zijn heldendaad. Zowel het feit dat hij een mensenleven had gered, als het besef dat hij zichzelf ook gemakkelijk in levensgevaar had kunnen brengen.

Nog een heldendaad

Die daad kon dan ook niet zonder waardering blijven. Afgelopen vrijdag ontving De Mulder een medaille en een mand vol lokaal lekkers van burgervader Mathias de Clercq. Het is wel de vraag of hij over een tijdje niet nogmaals voor een medaille op het stadhuis mag verschijnen, want de glazenwasser blijkt een held in hart en nieren. Onlangs reed hij een man klem die door agenten te voet werd achtervolgd. Het bleek te gaan om een crimineel.