Glazenwasser Dennie blijft goedgemutst ondanks kletsnat avontuur

Glazenwasser Dennie blijft goedgemutst ondanks kletsnat avontuur

Achteraf kan glazenwasser Dennie Schwartz uit Vught wel lachen om het hachelijk avontuur. Op het moment dat hij vast zat in zijn hoogwerker en in de stromende regen hoopte op hulp, was het iets minder leuk. "Het was superkoud." Maar: "Ik heb nu wel een spannend verhaal voor in de kroeg."

Omroep Brabant heeft met video en foto's de situatie van de onfortuinlijke glazenwasser in beeld gebracht. Schwartz was maandagochtend bezig met het schoonmaken van de ruiten van een woonzorgcentrum in Vught, toen zijn hoogwerker dienst weigerde en in de beveiligingsstand schoot. Bellen voor hulp lukte niet, want hij was zijn telefoon vergeten. Zo stond Schwartz zeker een uur in de stromende regen.

Een voorbijganger bood uiteindelijk uitkomst en alarmeerde de brandweer. Ook hier zat een vleugje pech: de brandweer had eerst alleen een ladder mee. Later kwam een hoogwerker en kon de glazenwasser echt worden bevrijd. Schwartz was blij en stelde vast: "Eerst een bak warme koffie, daar heb ik wel behoefte aan."