Glazenwasser Dennie blijft goedgemutst ondanks kletsnat avontuur

Glazenwasser Dennie blijft goedgemutst ondanks kletsnat avontuur

Achteraf kan glazenwasser Dennie Schwartz uit Vught wel lachen om het hachelijk avontuur. Op het moment dat hij vast zat in zijn hoogwerker en in de stromende regen hoopte op hulp, was het iets minder leuk. "Het was superkoud." Maar: "Ik heb nu wel een spannend verhaal voor in de kroeg."

Omroep Brabant heeft met video en foto's de situatie van de onfortuinlijke glazenwasser in beeld gebracht. Schwartz was maandagochtend bezig met het schoonmaken van de ruiten van een woonzorgcentrum in Vught, toen zijn hoogwerker dienst weigerde en in de beveiligingsstand schoot. Bellen voor hulp lukte niet, want hij was zijn telefoon vergeten. Zo stond Schwartz zeker een uur in de stromende regen.

Een voorbijganger bood uiteindelijk uitkomst en alarmeerde de brandweer. Ook hier zat een vleugje pech: de brandweer had eerst alleen een ladder mee. Later kwam een hoogwerker en kon de glazenwasser echt worden bevrijd. Schwartz was blij en stelde vast: "Eerst een bak warme koffie, daar heb ik wel behoefte aan."

Toolkit voor actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg

Toolkit voor actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg

Dit jaar vindt de actieweek Glazenwassers hebben hart voor de Zorg plaats van 9 tot en met 20 december. Het is dé actieweek net voor de kerstperiode, waarin glazenwassersbedrijven op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en de zorg een hart onder de riem steken door zorgopdrachtgevers, -medewerkers en cliënten in het zonnetje te zetten.

Doe mee met actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg

Doe mee met actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg

De actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg biedt elk jaar een unieke kans voor glazenwassers om meer te doen dan alleen ramen lappen. Het is een week waarin bedrijven de handen ineenslaan en iets teruggeven aan de samenleving. "De oproep is simpel: doe mee, organiseer een activiteit bij een zorginstelling en laat zien dat jouw bedrijf maatschappelijk betrokken is", vertelt Gaby Westelaken, voorzitter platform Glas & Gevel (AWOG). De actieweek vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 20 december 2024.

Brandweer schiet glazenwasser Fedor te hulp

Brandweer schiet glazenwasser Fedor te hulp

Glazenwasser Fedor van schoonmaakbedrijf GWS dé schoonmaker uit Rosmalen viert bijna zijn dertigste jubileum als professionele glasbewasser. Maar op dinsdag 20 augustus vreesde hij toch even dat hij dat wellicht niet zonder kleerscheuren zou halen. Op 25 meter hoogte schoot - volgens het Brabants Dagblad - het systeem krom waarin de kabels van zijn bak hingen.

©Clean Totaal

Nationaal kampioen glazenwassen legt uit: zo maak je streeploos schoon

De zon die door een vuile ruit naar binnen schijnt, dat zien de meeste mensen liever niet. leuker om de lentebloemen door een blinkend schone ruit te aanschouwen. Maar hoe maak je je raam het beste streeploos schoon? Glazenwasser Sven van der Burgh, winnaar van het NK Glazenwassen 2023, legt het uit.