Beweging op de werkvloer: 6 tips

Beweging op de werkvloer: 6 tips

Zitten is het nieuwe roken. Best beangstigend als je veel achter een computer werkt. Hoe kun je met kleine aanpassingen toch goed voor jezelf zorgen? We geven je 6 tips.

Inclusiviteit

Toegankelijke gebouwen voor iedereen: NEN 9120 biedt richtlijnen

Hoe zorg je ervoor dat een gebouw toegankelijk en bruikbaar is voor iedereen, ongeacht eventuele fysieke, visuele, auditieve of cognitieve beperkingen? De nieuwe norm NEN 9120, die tijdens de BouwBeurs op 3 februari officieel werd aangeboden aan de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Mona Keijzer, moet hier het antwoord op geven.

Inclusiviteit

Dit is hoe de Reference Man op veel kantoren nog de standaard is

Veel werkplekken zijn gebaseerd op de maten en gegevens van de Reference Man, oftewel de gemiddelde man. Dit komt naar voren in een aflevering van WNL-programma 'Stand van Nederland'. Claudia Vermeulen, werkplekadviseur, licht een aantal voorbeelden toe en deelt haar toekomstvisie.

Sietze de Vries, Category Manager Facilitair en (rechts) Maarten van den Bergh, Manager Supply Chain Services bij Stedin.
Werkplek

Stedin op weg naar een 100% functionele werkomgeving

Kantoren herinrichten zodat ze meer geschikt zijn voor ontmoeten en samenwerken, de Triple Excellence Pyramide inzetten als strategisch stuurinstrument, meer gebruik maken van facilitaire data en zorgen voor flexibiliteit en adaptiviteit. Het zijn belangrijk onderdelen van de strategie van de afdeling Facilities van Stedin om te komen tot een 100 procent functionele werkomgeving. Manager Supply Chain Services Maarten van den Bergh en Category Manager Facilitair Sietze de Vries geven inzicht in de achtergronden en de aanpak.

Gesponsord
Gesponsord
Werkplek

Gesponsord Nespresso kantoorbeleving: premium koffie als gespreksopener

Nederland is wereldwijd koploper in thuiswerken. De Nederlandse werknemer moet meer en meer worden verleid richting kantoor. Koffie is een essentieel onderdeel in de aantrekkingskracht van de centrale werkomgeving. Sterker nog, variatie in smaken en typen koffie brengt collegiale gesprekken versneld op gang.