Alles over Gezondheid op het werk

Workplace Vitality Hub onderzoekt vitale en gezonde werkomgeving

Workplace Vitality Hub onderzoekt vitale en gezonde werkomgeving

Hoe zorg je voor een werkomgeving die vitaliteit en gezond gedrag stimuleert en waar mensen weer graag komen om te werken?

Gezonde voeding op de werkplek: zo voorkom je verzuim

Gezonde voeding op de werkplek: zo voorkom je verzuim

Het verband tussen verzuim en slecht eten is duidelijk. Wetenschappelijk onderzoek van Public Health Nutrition identificeert het werk als de plek...

Nieuwe CfPB-publicatie over hybride werken en  gezondheid

Nieuwe CfPB-publicatie over hybride werken en gezondheid

Begin mei heeft het Center for People and Buildings (CfPB) de publicatie 'Gezondheid op het werk' gelanceerd.

Promotieonderzoek: collega's van groot belang voor gezond gedrag werknemers

Promotieonderzoek: collega's van groot belang voor gezond gedrag...

Als collega's gebruikmaken van de mogelijkheden die in de werkomgeving worden gebonden om de gezondheid te bevorderen, zullen andere werknemers aan...

Fietsen naar je werk (beeld: Shutterstock)

Start van nieuwe campagne: "Kort ritje? Da's zo gefietst"

Net even wat vaker op de fiets naar het werk, de sportschool, vrienden, of de bakker. Heel veel mensen zouden het graag doen. Maar vaak wint de macht...

Radboudumc opent glutenvrije koffiecorner

Radboudumc opent glutenvrije koffiecorner

Sinds eind januari kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers veilig glutenvrije voeding eten in het Radboudumc. In de corner zijn naast koude en...

Zien we deze 9 horecatrends 2023 straks ook terug in het bedrijfsrestaurant?

Zien we deze 9 horecatrends 2023 straks ook terug in het...

Succesvolle horecaconcepten worden regelmatig - al dan niet in aangepaste vorm - ook gebruikt voor de inrichting van bedrijfsrestaurants. Welke...

Universiteit Twente op weg naar menu van de toekomst

Universiteit Twente op weg naar menu van de toekomst

Cateraar Appèl, Universiteit Twente en Greendish gaan samen werken aan het menu van de toekomst. Doel is een voedselaanbod te creëren dat lekker en...

'30 tot 50 procent van consumpties uit koffieautomaat is water'

'30 tot 50 procent van consumpties uit koffieautomaat is water'

De vraag naar de beschikbaarheid van warm en koud water op kantoor stijgt. Het is een van de uitkomsten uit de marktconsultatie warme dranken van de...

'Algoritmes in telefoon bepalen straks lichtintensiteit op kantoor'

'Algoritmes in telefoon bepalen straks lichtintensiteit op kantoor'

Gaat onze telefoon in de toekomst bepalen hoeveel licht er in een bepaalde ruimte is? Het zou zomaar kunnen, aldus twee experts in een artikel in...