Rising Star Sanne Scholten: 'De werkomgeving wordt steeds meer een ontmoetingsplek'

Rising Star Sanne Scholten: 'De werkomgeving wordt steeds meer een ontmoetingsplek'

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Ditmaal aandacht voor Sanne Scholten (25), adviseur exploitatie en huisvestingsvraagstukken bij draaijer+partners.

Opleiding:

HBO Facility Management (Saxion Hogescholen).

Ik ben:

Adviseur exploitatie en huisvestingsvraagstukken bij draaijer+partners.

Mijn werk bestaat uit:

Het adviseren van opdrachtgevers in werk, zorg en leeromgevingen over exploitatievraagstukken binnen het facilitair bedrijf. Daarnaast pak ik klussen op als projectmanager, zoals bijvoorbeeld grote verhuizingen en inrichtingsvraagstukken.

Wat is in je werk momenteel de grootste uitdaging?

Door Covid-19 is de 1,5 meter-samenleving actueel geworden. Mijn grootste uitdaging is het adviseren van opdrachtgevers op het gebied van huisvestingsvraagstukken in deze 1,5 meter-omgeving. We zien dat de werkomgeving steeds meer een ontmoetingsplek wordt in plaats van een werkplek.

Belangrijkste FM-trend?

Smart buildings en data nemen in toenemende mate een belangrijke rol in binnen hard- en soft FM.

Over 5 jaar ben ik:

Veel kennis rijker op het gebied van facilitaire vraagstukken waardoor ik makkelijker op strategisch niveau meepraat.

Grootste verbazing tot nu toe?

Dat er binnen veel organisaties nog veel winst te behalen valt op gebied van goed facility management.

Grootste succes tot nu toe?

Het in 3,5 jaar behalen van mijn Hbo deeltijdstudie in combinatie met mijn fulltime baan bij draaijer+partners. Daarnaast ben ik trots op het succesvol en naar tevredenheid van de opdrachtgever afronden van projecten en adviesklussen, zoals de verhuizing van Rijnbrink naar Deventer.

Favoriete app of gadget?

Dat is de BookMyDesk-app voor het reserveren van werkplekken. Hierdoor is het mogelijk om toch op kantoor te werken wanneer medewerkers dit prettig vinden. De app maakt inzichtelijk hoeveel werkruimte er beschikbaar is om op locatie veilig te kunnen werken!

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Ik heb geen vaste persoon als grote inspiratiebron, maar krijg inspiratie van verschillende mensen in mijn omgeving. Op gebied van FM leer ik veel van mijn naaste collega’s Casper en Marieke.


'Ik zou graag beter leren omgaan met mijn bewijsdrang'


Wat zou je graag beter kunnen?

Ik zou graag beter leren omgaan met mijn bewijsdrang.

Laatst gelezen managementboek?

'Corporate Rebels' van Joost Minnaar en Pim de Morree. In het boek wordt aandacht besteed aan 8 trends op het gebied van het managen van uiteenlopende organisaties.
Het geeft een positieve kijk op hoe je in een organisatie kunt zorgen voor gemotiveerde medewerkers. Dit door te sturen op onder meer werkgeluk, eigenaarschap en innovatief leiderschap van managers en medewerkers in organisaties.