Rising Star Mirjama Ossaili: 'Circulariteit heeft nog niet voldoende betrokkenheid'

In deze rubriek komt jong FM-talent aan het woord over carrière, ambities en hun ervaringen tot nu toe. Deze week is Mirjama Ossaili (24) de Rising Star op Facto.

Opleiding:

Facility Management aan de Haagse Hogeschool.

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toe je startte met je opleiding, wat is er dan veranderd?

Voor de opleiding was ik een stuk jonger en wist ik nog minder goed zowel mijn zwaktes als sterktes te benutten. Door de jaren heen ben ik bewuster geworden en heb ik beter inzicht gekregen in mijn ontwikkelpunten, mede door de vele ervaringen die ik tijdens de opleiding heb mogen opdoen.

Waarom heb je voor Facility Management gekozen?

Vanuit mijn MBO-opleiding facilitair leidinggevende had ik de ambitie mij verder te verdiepen in aspecten van FM.

Ik ben:

Project Coördinator bij TOPdesk.

Mijn werk bestaat uit:

Het creëren van service excellence, door de juiste consultant aan de juiste klant te matchen. Ook hou ik mij bezig met het inplannen van trainingen, het verwerken van offertes en het neerzetten van de TOPdesk omgevingen/modules bij de klant.
Als toegewezen Project Coördinator voor de sector lokale overheid richt ik mij voornamelijk op gemeenten in ons klantenbestand en schakel ik daarnaast veel met mijn collega’s binnen de sector, denk aan sales, de team-coördinator en uiteraard de consultants.

Over 5 jaar ben ik…

Een medewerker die in eerste instantie meerderde vaardigheden heeft mogen ontwikkelen en daarnaast is doorgegroeid naar een senior of coördinerende rol op een afdeling waar mijn interesses dan liggen.

Wat is voor jou in je werk momenteel de grootste uitdaging?

Ik ben hier midden in de pandemie begonnen. De uitdaging zat hem in thuis ingewerkt worden. Normaal gesproken loop je even naar iemand toe voor een vraag en nu moet je toch steeds iemand opbellen.

Voor FM heeft hybride werken voordelige gevolgen

Belangrijkste FM-trend?

Dan zou ik toch zeggen het remote werken. Voor facility management heeft dit positieve gevolgen voor bijvoorbeeld de kosten, duurzaamheid en gezondheid. Ook hier merken wij dat remote werken voor een deel positief heeft uitgepakt. Waar we voorheen van klant naar klant reden wat veel tijd inneemt, vinden dergelijke contacten nu online plaats wat ruimte biedt voor het inplannen van meerdere klanten.

Grootste verbazing tot nu toe?

Dat bij veel organisaties het onderwerp circulariteit anno 2021 nog niet heel hoog op de agenda staat. Duurzaamheid is momenteel voornamelijk een onderdeel binnen het inkoopproces, maar wordt veelal niet doorgetrokken naar de achterkant. Dus het circulair inzetten van de afvalstromen om zo grondstoffen te hergebruiken.

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Heel cliché, maar mijn vader! Nadat hij zo’n dertig jaar geleden vanuit Libanon naar Nederland kwam heeft hij keihard gewerkt om te komen waar hij nu is. Hij blijft zichzelf continu verder ontwikkelen, is nooit uitgeleerd en heeft lef om zichzelf letterlijk te laten zien en horen om zo verder te kunnen groeien en meer te kunnen betekenen voor de organisatie waar hij werkt.

Wat zou je graag beter kunnen?

Taken prioriteren en orde houden. Nu alle communicatie via Teams loopt ben je sneller geneigd direct te reageren op een collega die je opbelt of een chatberichtje stuurt. Dit zorgt ervoor dat ik eigenlijk met alles tegelijkertijd bezig ben.

Welk managementboek raad je aan en waarom?

Niet zozeer een managementboek, maar ‘The art of not giving a fuck’. Een confronterend boek dat je triggert kritisch naar jezelf te kijken.

Lees ook:

> Nieuw leertraject voor Young FM: kansen inzetten en ontwikkelen
> Circulair inkopen kan meer milieuwinst opleveren
> Duurzaamheid en technologie belangrijkste trends volgens FM-talenten
> Rising Star Stef Koning: ‘Bouwstenen van hybride werken ontbreken vaak’