Rising Star Nandini Sewtahal: 'Er wordt vaak te makkelijk gedacht over facilities'

In deze rubriek komt jong FM-talent aan het woord over carrière, ambities en hun werkervaring tot nu toe. De Rising Star van deze week is Nandini Sewtahal (29).

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toe je startte met je opleiding, wat is er dan veranderd?

Toen ik aan de opleiding begon was ik meer gericht op facilities binnen hotels. Ik heb op de opleiding geleerd om het toe te passen in andere omgevingen zoals kantoren en evenementen.

Waarom heb je voor Facility Management gekozen?

Voordat ik FM ging studeren aan de Haagse Hogeschool heb ik een opleiding International Hotel Management afgerond. Ik wilde daarna nog doorstuderen maar wist niet precies wat. Facility Management sloot goed aan op Hotelmanagement en is een brede opleiding waar ik nog veel kanten mee op kon.

Ik ben:

Facility Manager bij Samsung Electronics Europe Logistics en Samsung SDS.

Mijn werk bestaat uit:

Het managen van de interne facilitaire services zoals receptie, catering en schoonmaak, het opzetten en uitbesteden van projecten en daarbij het budget controleren, het beheren van de leveranciers, het onderhoud aan het kantoorpand regelen en het organiseren van interne events.

Wat is voor jou in je werk in de huidige coronatijd de grootste uitdaging?

Mijn team is afhankelijk van de bezetting op kantoor

De vele veranderingen in de maatregelen. Mijn team is afhankelijk van de bezetting op kantoor. Samsung heeft, net als veel andere bedrijven, een aantal keer op- en af geschaald met het aantal medewerkers op kantoor en op basis daarvan moest het team de planning invullen en de maatregelen in bijvoorbeeld het bedrijfsrestaurant aanpassen.

Belangrijkste FM-trend?

Tijdens de opleiding hadden we het altijd al over het Nieuwe Werken. Ik denk dat deze trend (Hybride Werken) in de coronatijd heel belangrijk is, maar ook heel snel gegroeid is over de hele wereld. Bedrijven die hier (nog) niet over hadden nagedacht, moesten ineens een verandering maken in hun eigen manier van werken.

Over 5 jaar ben ik:

facility manager van een groot internationaal bedrijf of bijvoorbeeld een concerthal of museum.

Grootste verbazing tot nu toe?

Ook al werd het vaak op de opleiding gezegd, het verbaast mij toch nog dat Facility Management in veel bedrijven nog als een minder belangrijke afdeling gezien wordt. Er wordt vaak te makkelijk gedacht over facilities, maar mensen weten meestal niet hoeveel en wat voor werk een facilitair team uitvoert. En dat terwijl deze mensen ervoor zorgen dat de medewerkers van het bedrijf zo effectief en efficiënt kunnen werken.

Grootste succes tot nu toe?

In mijn eerste maanden als Facility manager, moest ik meteen de leiding nemen over een intern verbouwingsproject binnen Samsung. Dit was lastig omdat ik totaal geen ervaring had als manager/projectleider. Toch kon ik dit project succesvol afronden. Dat was een grote prestatie voor mij en een bevestiging dat dit werk bij mij past.

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Mijn zusje. Ook al is ze vier jaar jonger, ik kijk tegen haar op. Ze wist op jonge leeftijd al wat ze later wilde doen namelijk kapster worden. Daar heeft ze dan ook haar hele leven naartoe gewerkt en begin volgend jaar opent ze haar eigen salon. Die vastberadenheid is iets wat ik erg bewonder.

Wat zou je graag beter kunnen?

Georganiseerd werken en prioriteiten stellen. Bij Facility management is het belangrijk om de taken (meldingen die je krijgt) op prioriteit te sorteren. Ik merk dat ik dit soms nog lastig vind.

Welk managementboek raad je aan en waarom?

New Female Leader van Caroline Glasbergen, een boek over authentiek leiderschap. Het zoomt in op de verschillen tussen een mannelijke en vrouwelijke leider en hoe je als vrouw authentiek kan leiden.

Tijdens het lezen van het boek zijn toch veel dingen wel herkenbaar

Ik vind (gender)gelijkheid erg belangrijk, maar ik heb niet het gevoel gehad dat ik in het werkveld ooit te maken heb gehad met genderongelijkheid. Tijdens het lezen zijn toch veel dingen wel herkenbaar. Het is gek om te beseffen dat mensen – ook ik – onbewust toch een vooroordeel hebben en dat dit invloed kan hebben op de manier van leidinggeven.

Lees ook: