Facto magazine 1 is verschenen (thema soft services)
De eerste editie van Facto Magazine 2025 is verschenen. Het thema van deze uitgave is soft services.
De eerste editie van Facto Magazine 2025 is verschenen. Het thema van deze uitgave is soft services.
Het bedrijfsrestaurant van Triodos Bank heeft een menukaart met producten die er grotendeels om de hoek worden verbouwd. De bank maakt ook hier bewuste keuzes. Lees in dit artikel hoe ze dat doen en waarom.
Een wandeling van 20 minuten over het landgoed en je hebt een dijk aan frisse ideeën opgedaan. Het prachtige kantoor van Triodos Bank op landgoed De Reehorst in Driebergen-Rijsenburg biedt deze mogelijkheid voor haar medewerkers. Sinds 2019 hebben zij er hun werkplek. Hoe gaat het met de afdeling FM van de bank, vijf jaar na de verhuizing? Facto vroeg het aan Robin Eman (Facility Manager) en Mirjam Vaatstra (Hospitality Manager).
Essent ondergaat dit jaar een renovatie van het hoofdkantoor in 's Hertogenbosch, waarbij ook het bedrijfsrestaurant (circa 1.500m2) wordt aangepakt. Bij de herinrichting van het restaurant ligt de focus op multifunctionaliteit.
We herkennen het allemaal: het is niet meer vanzelfsprekend dat je 'naar kantoor' gaat om te werken. Werken kan ook thuis of op een flexwerkplek. Er zijn zelfs werkplekken in de natuur beschikbaar. Werken 'op kantoor' moet dus echt meerwaarde hebben, anders kiezen mensen - meestal onbewust - voor een andere optie.
Duurzaamheid is en blijft een actueel en uiterst relevant thema in de hedendaagse samenleving en binnen FM. En terecht. In dat kader viel mijn oog onlangs op een bericht van NRC-journalist Wouter van Noort op LinkedIn, iemand die door velen (waaronder ik) wordt gevolgd vanwege zijn rake en prikkelende berichtgeving over onder meer technologie, klimaatverandering en nieuwe manieren van leven.
Facto Magazine van maart is uitgebracht. Het thema is Soft Services.
Samen lunchen op kantoor. Hoe zit dat er tegenwoordig uit? Bij VMN Media maken we gebruik van een onbemand cateringconcept. In de gezellige ruimte van het souterrain pak ik een bakje noodles en wat om te drinken. Ik reken zelf af, krijg een digitaal bonnetje, pak kokend water voor in het bakje en zoek mijn collega's op. Het voelt als zelf de slingers ophangen.
Thema: Soft Services En verder
Een goede kop koffie mag niet ontbreken bij binnenkomst in het kantoor van Jacobs Douwe Egberts (JDE) in Utrecht. De locatie waar de bekende 250 grams pakken Aroma Rood worden gemaakt. En waar bovendien het Experience Centre en het wereldwijde Innovation Centre is gehuisvest. Begin november 2022 opende op deze locatie een nieuw bedrijfsrestaurant voor de ongeveer 1800 medewerkers van JDE. Het is er licht, praktisch ingericht en voelt huiselijk aan. Facto ging in gesprek met interieurarchitect Jos Sommer en manager Facility Nederland Nannette Unger.