FMIS: 17 Gebruikerservaringen

FMIS: 17 Gebruikerservaringen

Een Facility Management Informatie Systeem (FMIS) is niet meer weg te denken in het tegenwoordige facilitaire werkveld. Wat doen facilitaire afdelingen met deze systemen? En wat zijn hun ervaringen? Facto sprak de afgelopen jaren met vele facilitaire professionals over hun FMIS gebruikerservaringen.

Wil je bijvoorbeeld een systeem dat als uitgangspunt ‘gebouwbeheer’ heeft, of liever ‘bedrijfsprocessen’ als uitgangspunt? Of moeten het aantal administratieve taken afnemen? Ook de grootte van de organisatie is een belangrijke factor bij de keuze van het FMIS. Is een modulair op te bouwen systeem de juiste keuze?

Doeleinden voor gebruik

De FMIS-systemen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld:

  • Registratie van meldingen en storingen
  • Reserveringen
  • Trendanalyses en rapportages
  • Serviceniveau optimaliseren
  • Aanmelden van gasten.

In deze whitepaper lichten we er 17 gebruikerservaringen uit, op basis van praktijkcases van de afgelopen jaren. Een handig overzicht voor facility professionals die zich oriënteren op een nieuw FMIS.

Download de whitepaper hier.

Volg Facto op LinkedIn


Rob Klinkert (PwC) tijdens zijn presentatie op het Facto Congres op 19 september jl.

Breng focus aan… en 5 andere tips voor gebruik van facilitaire data...

Aan de slag de slag met facilitaire data en technologie om de user experience in de werkomgeving te verbeteren? Profiteer van zes tips van Rob Klinkert, senior portfoliomanager FM bij PwC.

Hoe D&B met The Remote Host de receptiedienst vernieuwt

Hoe D&B met The Remote Host de receptiedienst vernieuwt

Sinds eind 2022 is D&B The Facility Group, facilitair multi-service dienstverlener in ambitieuze corporate en high-end vastgoed kantooromgevingen, bezig met de ontwikkeling van een receptie op afstand. Een lange ontwikkelingsreis die inmiddels door alle stakeholders wordt omarmd. De technologie werkt, de medewerkers zijn enthousiast en de business case is duidelijk. Wie een receptie op afstand wil, heeft als primaire behoefte om de dienstverlening te verrijken.

Tech-expert Jarno Duursma: is keynote-spreker op het Facto Congres op 19 september 2024.

Keynote Jarno Duursma: dit kan AI voor FM betekenen

Kunstmatige intelligentie, chatbots en virtuele assistenten nemen ons werk deels over en beïnvloeden onze werkzaamheden sterk. Dat concludeert Jarno Duursma, techexpert en keynote-spreker op het Facto Congres (19 september a.s., Nieuwegein) over AI en digitale technologie. 'Het is zelfs denkbaar dat AI-softwaresystemen voor een deel de onderhandeling aangaan met je leveranciers.'

Pilot Workspace Management Systeem Rijksoverheid verlengd

Pilot Workspace Management Systeem Rijksoverheid verlengd

Vlak voor de zomer is besloten om de pilot met het nieuwe Workplace Management Systeem van de Rijksoverheid te verlengen tot eind 2024. Dat betekent dat er begin 2025 een besluit valt over een mogelijke rijksbrede uitrol van het systeem.