De 5 best gelezen artikelen over het anderhalvemeter kantoor

De 5 best gelezen artikelen over het anderhalvemeter kantoor

Nu de coronacrisis ons in een anderhalvemeter samenleving heeft gebracht moeten ook kantoren aan deze richtlijnen voldoen. Dit roept veel vragen op. Hoe richten we een anderhalvemeter kantoor in, wat zijn de risico's en hoe kunnen we die risico's beperken?

In deze whitepaper lees je een selectie van 5 artikelen over het anderhalvemeter kantoor en de thuiswerkplek. Deze artikelen geven antwoorden op bovenstaande vragen en uitleg over mogelijke praktische oplossingen. Maar ook de thuiswerkplek komt aan bod, immers de bezettingsgraad op een anderhalvemeter kantoor zal lager liggen. Hierdoor zal thuiswerken ook in de toekomst veel blijven voorkomen.

In deze whitepaper lees je:

1. Terug naar kantoor, hoe dan?
2. Hoe gebruik je de lift in een 1,5 meter kantoor?
3. Coronaproof-kantoor? Ventileer volledig met buitenlucht
4. Anderhalvemeter-kantoor, overzicht praktische oplossingen
5. Thuiswerken door corona, hier moet je op letten

Carrier Rental Systems ontzorgt facility manager met klimaatbeheersing

Carrier Rental Systems ontzorgt facility manager met klimaatbeheersing

Een facility manager wordt geacht een duizendpoot te zijn. Maar het is eenvoudigweg onmogelijk om overal specialist in te zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor het vakgebied klimaatbeheersing. Expert Carrier deelt graag z'n kennis, van zowel permanente als tijdelijke oplossingen.

Generatie-expert Kim Jansen: 'De combinatie van verschillende generaties is hard nodig' (video)

Generatie-expert Kim Jansen: 'De combinatie van verschillende...

Generaties hebben elkaar hard nodig op de werkvloer. Dat stelt Kim Jansen, sociaal psycholoog, generatie-expert en auteur van het boek 'Het Generatie-effect'. Tijdens het Facto Congres 2024 nam ze deel aan de paneldiscussie over generatie- en communitymanagement, met Charlotte Coomans (PwC) en Rutger Veldman (Nike) onder leiding van Jaap Kloos.

Alvero: de toekomst van flexibele kantoorinrichting

Alvero: de toekomst van flexibele kantoorinrichting

'Hoe houd je jouw werkomgeving flexibel zonder onverwachte kosten?' Deze vraag krijgt Huub Verheijen van Alvero Kantoormeubelverhuur vaak te horen. Alvero's Totally Outsourced Furniture (TOF) biedt een schaalbare en flexibele kantoorinrichting zonder langlopende contracten of verborgen kosten. Dit zorgt voor kostenbesparing en draagt bij aan duurzaamheid.

Waarom wordt het kantoor als druk ervaren, ondanks voldoende werkplekken?

Waarom wordt het kantoor als druk ervaren, ondanks voldoende...

Het lijkt een paradox: het kantoor heeft voldoende werkplekken beschikbaar, maar toch ervaren medewerkers een gevoel van drukte. Vaak wordt dan alleen gekeken naar de bezettingsgraad, uitgedrukt in percentages. Maar door slim te kijken naar de werkplekbeleving is ook veel te bereiken. Uit recente onderzoeken blijkt namelijk dat de bezettingsgraad niet bepalend is voor de ervaring van drukte.