We mogen weer… (blog Michael van der Meer)

Het zou een ‘summer of love’ worden, waarin we lekker zouden dansen met Janssen. Maar het werd de zomer van de derde golf met afgelaste events, een eeuwigdurende kabinetsformatie, overstromingen in Europa, smeltende ijskappen en wereldwijde bosbranden.

Als kers op de taart was daar het langverwachte rapport van het IPCC, met onomstotelijk bewijs dat menselijk gedrag de oorzaak is voor extreme klimaatverandering en de bijbehorende rampen.

Het stemde mij op sommige momenten somber

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik had toch hele andere verwachtingen bij deze zomer. Het stemde mij op sommige momenten somber en al dat slechte nieuws had ook een verlammende werking. We staan 1-0 achter, of eigenlijk 1 graad achter.

De energie die vrij komt

Maar… we mogen weer. We mogen weer op pad, we mogen weer naar feestjes, we mogen weer onze familie en vrienden knuffelen en we mogen weer naar kantoor. En wat voelt dat toch heerlijk. Na ruim 1,5 jaar opgesloten te zijn in onze huiskamers, zolders en werkkamers pratend tegen een scherm i.p.v. mensen in de ogen aan kunnen kijken.

De energie die vrijkomt bij de fysieke workshops, de toevallige ontmoetingen en die heerlijke ongemakkelijkheid bij het twijfelend schudden van handen, geven van een boks of elleboog en het zwaaien.

Herkansing op Facility Matters

Voor het eerst sinds lange tijd ook weer een fysiek Facto congres. Ik was lekker met vakantie, maar ik heb alleen maar positieve berichten gehoord: dat ik echt iets heb gemist. Wat ik in ieder geval heb gemist is de uitreiking van de JLL Winning Workplace Award.

Geheel terecht en gefeliciteerd aan Nationale Nederlanden en haar partners. Gelukkig mocht ik hun prachtige en circulaire werkplekconcept 5 september in de Haagse Poort zelf fysiek aanschouwen. Op 1 december ga ik maar in de herkansing naar het Facto congres voor jongeren, dan bij Facility Matters in Rotterdam. Past ook veel beter bij mijn leeftijd ;-).

Ontmoetingen koesteren

Een teleurstellende zomer dus, die ons wederom met de neus op de feiten drukte. Maar we hebben nu een herfst vol ontmoetingen en dat geeft energie. Laten we die ontmoetingen koesteren en de positieve energie omzetten naar duurzame daden.

En als je dan weer lekker op pad mag, pak de trein en laat die boterhammetjes met kaas thuis, maar neem de tijd voor een heerlijke duurzame lunch met collega of klant. Goed voor mens, milieu en dier. En zo steunen we ook nog onze cateringbroeders en -zusters in deze bijzondere tijd.

Lees ook: