Rising Star Stan Meekel: 'Digitalisering gaat de markt op zijn kop zetten'

In deze rubriek komt jong FM-talent aan het woord over carrière, ambities en hun werkervaring tot nu toe. De Rising Star van deze week is Stan Meekel (26).

Opleiding

Ik heb Facility Management aan de Haagse Hogeschool gestudeerd. Momenteel doe ik de premaster Digital Business & Innovation aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toe je startte met je opleiding, wat is er dan veranderd?

Ik ben in 2015 eerst gestart met geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, maar ben daarna geswitcht naar Facility Management. Ik heb steeds meer weten te ontdekken wat mij energie geeft.

Waarom heb je voor Facility Management gekozen?

In 2017 kwam ik tot de conclusie dat ik toch geen geschiedkundige wilde worden. In die tijd werkte ik via een horecauitzendbureau bij het Rijksmuseum. Het verwonderde mij in de catacomben, al brownies bakkend met een staafmixer van 1 meter, dat ik als bezoeker niet eens door had wat er allemaal gebeurt achter de schermen. Je wordt ondergedompeld in een unieke ervaring. Dit maakte mij nieuwsgierig naar Facility Management.

Functie:

Sales en Marketing Coördinator bij Flexim.

Mijn werk bestaat uit:

Ik ben druk met het binnenhalen van nieuwe opdrachten met het Salesteam. Het gaat vooral om ons Integrated FM-concept. Ik ben onderdeel van het team dat deze concepten opstelt.

Wat is in je werk momenteel de grootste uitdaging?

Ik mis vooral het sociaal contact aan het thuiswerken. De momenten dat ik samen kan komen, ervaar ik als ontzettend waardevol.

Belangrijkste FM-trend?

Als Corona iets heeft duidelijk heeft gemaakt, is dat de wereld verandert. Duurzaamheid wordt uiteraard én terecht veel genoemd als een grote omslag.
Daarnaast geloof ik zelf in de grote digitaliseringstransitie die de markt op de kop gaat zetten.
Er zijn zo veel veranderingen in de markt en in de samenleving die invloed hebben op FM. Dat vergt een oplettende en visionaire blik om weerbaar te blijven in de toekomst. Ik kan er niet één noemen, want het is een complex samenspel.

Over 5 jaar …

woon ik in Parijs, dat is een persoonlijke droom. Maar professioneel gezien heb ik over vijf jaar veel tenders gewonnen, mijn master afgerond en heb ik een duidelijk beeld hoe ik mijzelf waardevol ga maken voor een betere samenleving.

Grootste verbazing tot nu toe?

In de praktijk zie ik toch dat het vooral over (kosten)efficiëntie gaat

Tijdens mijn opleiding ging het veel meer over ‘planet’ en ‘people’. In de praktijk zie ik toch dat het toch nog vooral over (kosten)efficiëntie gaat. In mijn ogen mag het vaker gaan over positieve impact.

Grootste succes tot nu toe?

Ik ben in augustus 2021 begonnen met werken in de facilitaire branche. In die maanden heb ik nog niet eens een heel tendertraject van A tot Z gezien. Het grootste succes voor mij is dat ik vooral goed op mijn plek zit en mij verder kan ontwikkelen.

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Mijn opa van 93 natuurlijk! Wat een positiviteit, optimisme en jeugdigheid straalt hij uit.

Wat zou je graag beter kunnen?

Vanwege mij enthousiasme wil ik graag alles weten en begrijpen. Ik mis daardoor soms vaak focus. Het werk aan tenders draagt zeker bij aan mijn ontwikkeling hierin. In een tendertraject gaan we voor het hoogst haalbare en is volledige focus nodig om het beste uit onszelf te halen.

Welk managementboek raad je aan?

Omarm de Chaos van Jan Rotmans. Iedereen is tegenwoordig wel doordrongen van het klimaatverandering, maar wat dit gaat betekenen voor onze manier van leven is vaak nog niet duidelijk. Rotmans beschrijft in een inspirerende toekomstvisie het Nederland van 2121.

Lees ook:


Dit vind je misschien ook interessant