Hoe zorg jij straks voor een koele werkplek?

Hoe zorg jij straks voor een koele werkplek?

Ondanks de tegenvallende temperaturen tijdens deze lente verwachten we weer een recordhitte in de zomer. Hoe zorg je voor verkoeling op de werkvloer?

Een van de aspecten die hierbij een belangrijke rol spelen, is een actueel koffie- en thee-aanbod dat inspeelt op de behoeftes van de nieuwe werkgeneratie. Daarom heeft Jacobs Douwe Egberts Cafitesse Cold, de snelst gezette ijskoffie, geïntroduceerd.

Zoveel variatie, waarom ijskoffie?

IJskoffie heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Van een specialiteit in koffiecafés is het uitgegroeid tot een mainstream product. Dankzij de vaak zoete ijskoffie-variaties met melk en toppings maken jongere generaties kennis met koffie drinken. Wist je bijvoorbeeld dat 20% van alle koffiedrinkers regelmatig koud koffiedrinkt en dat ijskoffie het hele jaar door gedronken wordt? Op deze trend wordt ingespeeld met dit nieuwe ijskoffie-concept. Medewerkers en studenten zullen deze toevoeging waarderen wat bijdraagt aan motivatie, prestatie en een positieve ervaring van de werkplek.

“Vorig jaar hebben we een pilot uitgevoerd bij studenten en medewerkers van de Hogeschool Utrecht. Zij `beoordelen de ijskoffies uit de Cafitesse Hot & Cold gemiddeld met een rapportcijfers 8", aldus Pleuni van Kessel  Sr. Category Manager Cafitesse bij Jacobs Douwe Egberts Professional.

Duurzaam én efficiënt

De impact op het milieu speelt een belangrijke rol in de keuze voor koffie- en thee-faciliteiten. Cafitesse is één van de meest duurzame zetsystemen van Jacobs Douwe Egberts Professional. Onder perfecte omstandigheden wordt de koffie in de Cafitesse fabriek in Joure gezet. Ook wordt er bij de productie minder afval geproduceerd, wordt koffiedroes al in de branderij omgezet tot energie en is er minder water en energie nodig bij de productie. Met Cafitesse Cold wordt een verlaagde CO2 voetafdruk mogelijk maakt.

"Cafitesse is een van onze meest duurzame zetsystemen. Dankzij o.a. de lokale productie met 100% groene stroom en de circulaire verwerking van de koffiedroes weten we bij Cafitesse het maximale uit de boon te halen en de CO2-voetafdruk te beperken. Duurzaam van boon tot kop, echt verantwoord genieten!", aldus Clara Palazzi Manager Sustainability bij Jacobs Douwe Egberts Professional.

Cafitesse koffie is een ultiem gemaksconcept. Door het unieke zetsysteem wordt de koffie uiterst efficiënt en snel gezet. Wist je bijvoorbeeld dat er in 17 seconden al een heerlijke ijscappuccino kan worden gezet?

Gezonde energyboost

Uit recent onderzoek is gebleken dat ijskoffie een van de favoriete drankjes onder Generatie Z en millennials is. Het is een gezonder alternatief voor frisdrank of energiedrankjes. Ook bevat het minder calorieën en suiker en is een verfrissende manier om tijdens een warme zomerdag gehydrateerd te blijven tijdens de werk- of studiedag. Net als warme koffie bevat ijskoffie cafeïne, wat bijdraagt aan energie en alertheid.

Kantoor en universiteit

Het Cafitesse Cold concept is van toegevoegde waarde binnen verschillende omgevingen. Zowel op een universiteit, hogeschool als binnen de kantooromgeving. Ook kan je met dit concept een tentamen of behaald resultaat vieren door op deze momenten te kiezen voor slagroom, verschillende toppings en siropen. Op deze manier wordt ijskoffie een ware traktatie die je volledig kan personaliseren.

Dit alles draag bij aan een aantrekkelijke werk- en studie omgeving en hiermee verras je je werknemers en laat je zien dat je wat extra’s biedt wat zorgt voor sociale verbinding op kantoor.

De roadshow

Momenteel vindt de Cafitesse Cold roadshow plaats door heel het land. Doormiddel van de elektrische Cafitesse Cold bus kan er kennis worden gemaakt met de mogelijkheden van het concept. De reacties zijn veelbelovend en bewijzen dat je je kan onderscheiden door aan jouw dranken aanbod ijskoffie toe te voegen. De huidige krappe arbeidsmarkt is gesprek van de dag, daarbij staat het aantrekken én behouden van jong talent hoog op de agenda. Met Cafitesse Cold kan je je als werk- of leeromgeving onderscheiden en deze zomer voor éxtra verkoeling zorgen; Cold as ice.

Dit artikel is gesponsord door Jacobs Douwe Egberts Professional.