Hago maakt televisiestudio's en kantoren schoon van NEP the Netherlands

Hago is de nieuwe schoonmaakpartner van NEP the Netherlands. Het schoonmaakbedrijf kreeg de aanbesteding gegund en is sinds 1 mei verantwoordelijk voor de schoonmaak van kantoren en televisiestudio's. Een hectische omgeving, waar goede planning van schoonmaaktaken cruciaal is. Dat meldt Hago op haar website.Volg Service Management op LinkedIn:

“Het begin was een uitdaging op verschillende vlakken. We hadden geen schoonmaakmedewerkers meer van de latende partij, dus Hago moest met een compleet nieuw team aan de slag in een tijd waarin de hygiëneregels ook nog eens sterk veranderden”vertelt studiomanager Jan Sikking van NEP over de lastige start voor Hago.


LEES OOK: Schoonmaakaanbesteding gewonnen: wat nu?


Een stap in de toekomst maken

NEP koos voor Hago om een stap in de toekomst te kunnen maken. Facility Logistics Manager Tom Haselager: “We gingen in onze schoonmaakaanbesteding uiteraard voor kwaliteit. Ook zochten we een partner die ervaring heeft in de combinatie van kantoor- en evenementenschoonmaak. Maar we wilden meer. We zochten ook vernieuwing en verduurzaming. Het verhaal van Hago sprak ons aan. In de combinatie met de afvalscheiding van Returnity zagen we een meerwaarde. Hetzelfde geldt voor de digitalisering in rapportages.”

Anticiperen in schoonmaakwerk

Opnames in televisiestudio’s zijn hectisch. Orders zijn hard en deadlines messcherp. In de studio’s van NEP worden bekende programma’s opgenomen als The Voice of Holland, Kassa! en We Want More. Dat lukt alleen goed in een omgeving waar alles optimaal functioneert, weet Jan Sikking: “Rust is alles. Schoonmaak speelt daar een belangrijke rol in, want vervuiling leidt af van dat wat we hier voor elkaar moeten krijgen. Hago’s medewerkers leren producties steeds beter lezen. Dat betekent dat ze vooruit leren denken. Dat wat je nu al ziet en doet, is iets waar je je later geen zorgen meer over hoeft te maken. Sommige medewerkers zijn daar inmiddels zo goed in, dat we veel complimenten over ze krijgen van de productiehuizen.”


LEES OOK: Jolanda Both (schoonmaakbedrijf Hago): “Schoon is het nieuwe veilig


Studioschoonmaak in drie vaste rondes

Productie en schoonmaak raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Zo werken Hago en NEP met call sheets voor de schoonmaak, zodat iedereen weet wanneer hij nodig is. Het op tijd aanleveren van de sheets is daarbij van groot belang. Sikking: “Schoonmaken in de studio’s bestaat uit drie vaste rondes, decorschoonmaak en stand-by schoonmaak. Als we de eerste twee onderdelen per productie goed vooruitplannen, dan is het derde ook goed bij te houden.”

Gezamenlijk leerproces

Voor beide partijen is het een leerproces. “Ook wij moeten dingen nog anders gaan doen, om samen met Hago succesvol te zijn. We moeten ons bijvoorbeeld nog veel bewuster worden van afvalscheiding. Hago en Returnity kunnen het gescheiden afvoeren, maar alleen als wij het zo aanbieden.”

Bron: Hago