De Rotterdamse Poetsqueen inspireert online om schoon te maken

De Rotterdamse Poetsqueen inspireert online om schoon te maken

Handige schoonmaaktips zijn steeds populairder op social media. Bekend onder de term 'cleanfluencers' laten mensen zien hoe zij schoonmaken om hopelijk zo te inspireren om het ook te doen. Eén daarvan is Charo Charmaine Chaveli Walop, beter bekend als De Rotterdamse Poetsqueen. Zij schoof bij Jan-Willem Start Op aan tafel om te vertellen over haar volgers, de schoonmaaktaak van de dag en haar gouden schoonmaaktip.

Tijdens de coronaperiode besluit De Rotterdamse Poetsqueen haar hobby naar een hoger niveau te tillen. "Omdat ik meer thuis zat vanwege mijn werk en ik vond het schoonmaken gewoon leuk. En ik keek altijd naar die leuke video’s, dus ik dacht: weet je, ik kan het ook." Binnen no time is ze een grote hit op het internet. "Op Instagram heb ik 235.000 volgers, op TikTok 220.000 en op mijn Facebook heb ik er meer dan 30.000. Dus dat gaat wel lekker zo", vertelt ze tegen Wouter van der Goes.

Voor mensen die het lastig vinden de motivatie te vinden om thuis flink te schrobben, stoffen en soppen heeft De Poetsqueen nog een tip: "Heel veel mensen sparen het huishouden op, waardoor je in een keer heel veel moet doen, dat je denkt van: 'Gadverdamme, daar heb ik echt geen zin in.' Dus zet een timer en probeer een half uurtje per dag op te ruimen en schoon te maken en dan zul je zien hoeveel je voor elkaar krijgt." De uitzending is op NPO Radio 2 te beluisteren.