Tork introduceert certificering CO2-neutrale dispensers

Tork introduceert certificering CO2-neutrale dispensers

Als eerste merk in Europa, is Tork, onderdeel van Essity, in staat om de CO2-uitstoot van meerdere producten gedurende de gehele levenscyclus te verminderen en te compenseren. Het merk biedt daarom een CO2-neutrale certificering aan voor een reeks van bestaande dispensers. "De nieuwe certificering moet bijdragen aan de duurzaamheidsambities van onze klanten", aldus Reneé Remijnse, Communications Director Sustainability bij Essity.

Essity heeft de CO2-uitstoot voor de 27 Tork dispensers al verminderd door gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit te gebruiken tijdens de productie. Het gaat om zeep-, toiletpapier- en handdoekdispensers.

Investeren in klimaatprojecten

Om CO2-neutraal te worden, compenseert het bedrijf nu de resterende uitstoot door te investeren in gecertificeerde klimaatprojecten van ClimatePartner. De geselecteerde projecten verminderen CO2-uitstoot door schoon drinkwater te leveren in Cambodja, te voorzien in energiezuinige kooktoestellen in India en bosbescherming in Indonesië te ondersteunen.

Alle Tork dispensers zijn ontworpen met duurzaamheid als uitgangspunt. Van het gebruik van duurzame materialen tot aan het reduceren van verbruik tot wel 40 procent voor verschillende systemen. Daarnaast biedt Tork datasensoren aan voor betere schoonmaakroutines en de ‘Easy to Use’-certificering van de Zweedse Reumavereniging voor meer gebruiksgemak.