Hoe is het nu met Lesseau, de winnaar van CSU Innovatie Award 2022

Hoe is het nu met Lesseau, de winnaar van CSU Innovatie Award 2022

Op 10 november afgelopen jaar werd de winnaar van de CSU Innovatie Award bekend: Lesseau. Met het concept No-Touch blokzeep had ontwikkelaar Marcel Magermans grote plannen op het gebied van duurzaamheid. "Ik hoop dat we over een jaar een grote slag hebben gemaakt dat de plasticverspilling op het gebied van zeep weggaat", reageerde Magermans enthousiast. Nu, ongeveer vijf maanden later, heeft Lesseau veel aanvragen gebracht, waardoor hun voorraad is vergroot naar ruim 25 miljoen handwasjes.

Winnaar Lesseau is de ontwikkelaar van de eerste automatisch No-Touch blokzeep dispenser met duurzame blokzeep. De No-Touch blokzeep bestaat uit een elegante dispenser, die gevuld is met harde zeep. Dat in plaats van de gebruikelijke vloeibare zeep of foamzeep. Naast de waterbesparing, doordat blokzeep bijna geen water bevat, bespaart de slimme hygiëneoplossing een grote berg plastic. Doordat het een droog product is, wordt hij namelijk verpakt in niet meer dan een kartonnen doosje. Ook het volume van de blokzeep is veel kleiner ten opzichte van een fles vloeibare zeep, waardoor er veel minder vervoersbewegingen nodig zijn voor even vaak handen wassen.

Uitbreiding levering

Om het plan vanuit de CSU Innovatie Award waar te maken kreeg de innovatie een budget van tienduizend euro en een groot netwerk plus marketing boost vanuit CSU. In het team van Lesseau krijgen ze inmiddels versterking van Oekraïnse mensen. Destijds was de ontwikkeling al bij Madurodam te vinden. Inmiddels is dit uitgebreid met theaters en voorziet Lesseau nu ook gratis 15 bassischolen van de No-Touch blokzeepdispenser. Dit wordt bekostigd door het prijzengeld.