Golden Service Awards naar Visscher, Demirtas, Balanz Facilitair en Lopes Robalo

Golden Service Awards naar Visscher, Demirtas, Balanz Facilitair en Lopes Robalo

Robert Visscher van Novon (glazenwasser van het jaar), Nasuh Demirtas van Hago Rail Services (leidinggevende van het jaar), Team Deltion van Balanz Facilitair (schoonmaakteam van het jaar) en Maghy Lopes Robalo van Gom (schoonmaker van het jaar) zijn de winnaars geworden van de Golden Service Awards 2021.

De Golden Service Awards vonden net als vorig jaar niet plaats met een uitgebreide show en een diner, maar vanwege corona met een beperkt aantal toeschouwers. Veelal van de genomineerde partijen, maar ook sponsoren waren aanwezig. Andere geintereseerden konden dinsdag 23 november via de livestream vanuit de studio in evenementenlocatie Innstyle in Maarssen meekijken. Als vanouds wist spreekstalmeester Frans Miggelbrink, onlosmakelijk met de GSA verbonden, schoonmakers uit hun schulp te laten kruipen. Want die schoonmakers, leidinggevenden en glazenwassers vonden het eigenlijk maar heel gewoon wat ze dag in, dat uit doen. Dat behoeft wat hen betreft geen verdere uitleg.

Bekijk hier de uitreiking van de Golden Service Awards terug.

Zaal vol met winnaars

Maar toch is dat juist waarover de Golden Service Awards gaan: schoonmaak in het zonnetje zetten en uit de schaduw halen. Kees Blokland, voorzitter van de code verantwoordelijk marktgedrag, was aanwezig om dat belang te benadrukken. "Hier zit eigenlijk een zaal vol met winnaars. Eigenlijk zou je willen dat iedere opdrachtgever van schoonmaakbedrijven in het snotje heeft wat deze schoonmakers en hun collega's voor een kwaliteit leveren. Elke dag weer. En dat opdrachtgevers voor deze kwaliteitsdienst willen betalen en respect hebben voor schoonmakers. De BV Nederland moet dat tussen de oren krijgen. Want her en der, zeker tijdens de coronacrisis, zijn er toch nog opdrachtgevers die het niet zo nauw nemen."

Nasuh Demirtas van Hago Rail Services werd Leidinggevende van het Jaar 2021.

Goede vakopleiders

Jurylid André de Reus hamerde ook op het belang van schoonmaak. "Ik ben ook blij dat we in Nederland goede vakopleiders hebben waardoor iedereen zich in dit vak verder kan verbeteren." Juryvoorzitter Marjolijn Hoogendam legde uit dat de jury het moeilijk had gehad met de beoordeling van de kandidaten. Achter de schermen had de jury gewerkt aan een methode om nog meer onbevoordeeld te jureren. "Maar dan nog blijft het moeilijk, omdat de kandidaten van een zeer hoge kwaliteit zijn en dus details het verschil maken. Die details kunnen in van alles zitten. Dat gaat veel verder dan alleen schoonmaak. Van duurzaamheid tot aan zorg voor elkaar..."

De genomineerden voor Schoonmaakteam van het Jaar, met in het midden team Deltion van Balanz Facilitair.

Glazenwasser van het Jaar:Robert Visscher van Novon

Daarna ging het festijn over tot de uitreiking van de award voor Glazenwasser van het Jaar 2021 die werd aangekondigd door De Reus. Winnaar werd Robert Visscher van schoonmaakbedrijf Novon. Robert kijkt doelgericht wat er gedaan moet worden en gaat efficiënt te werk. Door de ervaring in de afgelopen jaren kan hij goed beoordelen wat er van hem verwacht wordt. Robert maakt gebruik van het truckerpole/telescoopsysteem. Door te sproeien, borstelen en na te spoelen met gedemineraliseerd water, is het resultaat streeploos. Robert let zelf op zijn eigen veiligheid, maar ook op die van zijn collega's, tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.

In het midden de winnaar Robert Visscher van Novon.

Leidinggevende van het Jaar: Nasuh Demirtas van Hago Rail Services

Jurylid David de Mol nam de uitreiking van de award voor Leidinggevende van het Jaar 2021 in de schoonmaak op zich. Die ging naar Nasuh Demirtas van Hago Rail Services. Nasuh geeft leiding, geeft instructies, door uit te leggen. 'Als je dit doet, heeft het dat tot gevolg, met als voordeel dat.' Hij probeert altijd het waarom mee te nemen in zijn rol als leidinggevende. Hiermee betrekt hij zijn medewerker in de uitleg, neemt hen mee in zijn verhaal, maar laat ook zien wat de consequenties zijn als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd. Dit kan zijn op schoonmaaktechnisch gebied maar ook op het gebied van veiligheid. Belangrijk hierbij is dat hij altijd de check vraagt stelt: is het goed overgekomen? Waarom niet? Wat gaat er nog niet goed en hoe kan ik dat verbeteren? Op die manier boekt hij progressie omdat het geen eenmalige actie is en dat is terug te zien in de resultaten.

Alle genomineerden van de Golden Service Awards

Schoonmaakteam van het Jaar 2021: Team Deltion van Balanz Facilitair

De Mol reikte ook de award voor Schoonmaakteam van het Jaar 2021 uit. Deze prijs ging naar het team dat vanuit schoonmaakbedrijf Balanz Facilitair werkt op het Deltion College in Zwolle . "Vanaf dag één is dit een team met collega’s die elkaar altijd weten te vinden", valt in de inschrijving te lezen. "Of het nu gaat om de werkzaamheden of de relatie met de opdrachtgever of het organiseren van een viering: ze staan als één man achter de club. Het team werkt aan de schone en veilige werkomgeving voor de studenten van Deltion. Terwijl de collega’s blij zijn dat ze deelnemen aan de maatschappij. Daarom zien we ze ook iedere dag groeien: als teamlid, als professionele dienstverlener en als mens. Je kunt wel stellen dat Team Deltion écht ergens voor staat. Individueel vaak bezig aan een geweldige entree of comeback op de werkvloer en ondertussen samen ijzersterk."

De uitreiking van de Golden Service Awards was een groot feest.

Schoonmaker van het Jaar 2021: Maghy Lopes Robalo van Gom

Bij de uitreiking van de laatste award, voor Schoonmaker van het Jaar 2021, toonde Maghy Lopes Robalo van Gom zich sprakeloos. Zij ging er met de prijs vandoor. Maghy is een top en zeer betrokken en gastvrije medewerkster. Zij weet exact wat er speelt op de locaties waar zij werkzaam is. Zij regelt dan ook alles van a tot z. Maghy werkt heel zelfstandig en is uitermate goed in staat om problemen binnen haar werk zelf op te lossen, die ze zelf niet als problemen ervaart. Maghy toont veel inzet en is heel betrokken bij haar locaties. Ze toont initiatief en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Zij is de spil in het team en regelt de schoonmaak in haar team. Ook de ad hoc aanvragen van de opdrachtgever zijn geen probleem voor Maghy.

Alle genomineerden voor Schoonmaker van het Jaar 2021.

Wil je weten wie alle genomineerden waren?

Klik op de links.
Schoonmaker van het Jaar
Schoonmaakteam van het Jaar
Leidinggevenden van het Jaar
Glazenwasser van het Jaar

Over de Golden Service Awards
De Golden Service Awards, oorspronkelijk een initiatief van Kimberly-Clark Professional, werden in 1991 voor het eerst uitgereikt in Engeland. Nederland kent het programma sinds 2002. Kern is steeds het erkennen, uitlichten en belonen van opmerkelijke prestaties in de schoonmaaksector. We danken de ambassadeurs die achter de Golden Service Awards staan. Dat zijn Hago, Alpheios, Blankers Schoon, CSU, EW Facility Services, Gom, Katrin, Numatic, Schoonmakend Nederland, SMB Willems en SVS.