CSU, Ajax en ArenA belonen Wonderboyz voor hun harde werk

CSU, Ajax en ArenA belonen Wonderboyz voor hun harde werk

De Wonderboyz, jongeren met een beperking die elke week de Johan Cruijff ArenA helpen schoon te maken, zijn door Edwin van der Sar, Tanja Dik (directeur Johan Cruijff ArenA) en Jeanette Suurd (Business Unit Directeur CSU) verrast met hun eigen AFC Ajax shirt.

De jongeren vervullen een belangrijke rol in het schoon en representatief houden van het stadion. CSU en de Johan Cruijff ArenA helpen hiermee jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een fijne werkplek.

Spelers ontmoeten

Marc van Wonderen, oprichter van Wonderboyz: “De Wonderboyx zijn jongvolwassenen met allerlei verschillende soorten beperkingen, of mogelijkheden, die allerlei hand- en spandiensten verrichten om het stadion netjes en mooi te houden.” Het is een leuke werkplek voor jongeren die gek zijn op voetbal. “Maar het is ook gezond, want ze zijn buiten bezig. Ze zijn veel in contact met mensen en soms zelfs met spelers. Dus dat is voor het stadion belangrijk. En het is voor onze jongens en meiden ook hartstikke belangrijk.”

Johan Cruijff Arena

Mooiste stadion van Nederland

De werkzaamheden variëren van zwerfafval prikken tot kauwgom en stickers van de stoelen afhalen en van de buizen. Wonderboy Crystel vindt het super dat hij mag werken “in het mooiste stadion van Nederland.” Wonderboy Mike is Ajacied en is dan ook heel trots dat hij hier werkt. “Het is heel leuk om hier te zijn en we doen het ook heel graag voor Ajax en CSU en voor de Johan Cruijff Arena natuurlijk.”

Verrassing

Edwin van der Sar deelde de AFC Ajax shirts uit met Wonderboyz en nummer 14 achterop. Crystel: “Ik vond het echt een mooie verrassing.” Edwin van der Sar vertelt: “De spelers worden altijd toegejuicht bij wedstrijden als we winnen. Hoe mooi is het om ook de mensen die achter de schermen belangrijk werk doen ook in het zonnetje te zetten. Dat ze ook erkend worden voor het harde werk wat ze vijf dagen in de week in de Johan Cruijff Arena doen.”