Schrobzuigrobot KIRA B 50 van Kärcher werkt efficiënt en autonoom

Schrobzuigrobot KIRA B 50 van Kärcher werkt efficiënt en autonoom

Dankzij de ontwikkelingen in de robotica en sensortechnologie nemen ook de mogelijkheden toe. Kärcher heeft zijn KIRA B 50 schoonmaakrobot nu uitgerust met nog krachtigere sensoren en laserscanners die een goede navigatie garanderen. Door zijn dockingstation en lithiumionbatterij laadt de KIRA B 50 zichzelf op en is hij automatisch klaar voor gebruik. Bovendien is de schrobzuigrobot eenvoudig af te stellen. Nog een voordeel: doordat je krachtig en tot dicht bij de rand kunt schoonmaken, bespaart dat manueel werk en tijd.

Of het nu gaat om een transportbedrijf, winkel of medische instelling, de compacte schoonmaakrobot KIRA B 50 is net zo geschikt voor middelgrote en grote oppervlakken als voor smalle plekken. Met een werkbreedte van 55 cm, een maximale werksnelheid van 3,6 km/u en een krachtige 160 Ah lithium-ion accu kan de robot autonoom tot 2.000 m2/u reinigen. De reinigingssnelheid, gebruikte hoeveelheid water en dosering van het reinigingsmiddel kunnen vooraf ingesteld worden. De beproefde borstelwalstechniek met voorveegfunctie en zijborstel, maakt het voor schoonmaakmedewerkers makkelijker om vloeren schoon te krijgen en dat bespaart weer tijd.

Eenvoudig in gebruik

De bediening kunnen dankzij het intuïtieve menu én de gebruikersbegeleiding zonder technische kennis kunnen worden ingevoerd. De schoonmaker kan via het grote touchscreen routes creëren en aanpassen, en de autonome reiniging of - indien nodig - de handmatige modus starten. Ook het programmeren van een reinigingstraject is eenvoudig: kies een startpunt en volg met de KIRA B 50 de geplande route.


Moderne techniek en dockingstation

Dankzij een 360°-registratie van de omgeving door middel van laserscanners, 3D- en ultrasone sensoren detecteert de schoonmaakrobot mensen. Ook obstakels buiten de breedte en hoogte van de machine gaat hij op slimme wijze identificeren en omzeilen. De krachtige boordcomputer zorgt voor een snel reactievermogen en stabiele navigatie met de nodige uitwijkmanoeuvres. De KIRA B 50 is gecertificeerd volgens de CSA- en IEC-veiligheidsnormen inzake autonome vloerreinigingsmachines voor professioneel gebruik op openbare plaatsen. Omdat de robot overhangende elementen detecteert, bochten neemt en ook achteruit rijdt, zal hij zich op zijn route nooit vastrijden. Het optioneel te verkrijgen dockingstation zorgt voor nog meer autonomie. De KIRA B 50 vult, leegt en spoelt er zelfstandig de watertank mee en laadt er de accu mee op.