Duurzame schoonmaak Asito helpt vakantieparken keurmerk behalen

Duurzame schoonmaak Asito helpt vakantieparken keurmerk behalen

De eisen van het internationale duurzaamheidskeurmerk Green Key zijn door Asito opgenomen in haar schoonmaakmethode op vakantieparken. Dit helpt de parken om het keurmerk te behalen.Volg Service Management op LinkedIn:

Een voorbeeld is vakantiepark Qurios op Ameland, zij bemachtigden een gouden certificaat (ook zilver of brons is mogelijk). In samenwerking met het park werd bekeken wat de doelstellingen waren en hoe deze op een slimme manier gerealiseerd konden worden. 

Duurzame schoonmaakmiddelen

Dit betekende dat schoonmaakmiddelen met een ecolabal gebruikt moesten worden.  Schoonmaakmiddelen die voorzien zijn van een Ecolabel bevatten geen schadelijke stoffen, zijn niet giftig voor waterorganismen en werkt bovendien net zo goed als vergelijkbare producten. Jan Jaap Smit, vestigingsmanager bij Asito en verantwoordelijk voor de schoonmaakdiensten van het vakantiepark: “We introduceerden een nieuwe lijn met Ecolabel schoonmaakmiddelen op het vakantiepark.” Daarnaast is er ook een doseerstation geïnstalleerd, daarmee zijn schoonmaakkrachten er altijd van verzekerd dat zij de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel gebruiken.

De schoonmaakkrachten in het park kregen van de leverancier een instructie over de juiste toepassing van de schoonmaakmiddelen. Daarnaast staat The Green Key standaard op de agenda in de maandelijkse werkoverleggen met schoonmaakkrachten. Samen met Qurios worden hier de successen gedeeld én gevierd. 

Duurzaam transport

Naast het aanpakken van de lijn schoonmaakmiddelen zochtenAsito en Qurios naar andere manieren om te verduurzamen. Omdat het vakantiepark op Ameland ligt is er een aanpak ontwikkeld om de frequentie van de oversteek te reduceren. Smit: “De schoonmaakmiddelen gaan nu in bulk over de Waddenzee. Hiervoor richtten we een speciale werkkast in waar we de middelen voor een langere tijd opslaan.” Maar ook op het vakantiepark zelf staat duurzaam transport voorop: zo verplaatsen alle medewerkers zich met een elektrisch golfkarretje. Daarnaast verzamelt de objectleidster de spullen die overblijven uit de welkomstpakketten van gasten. Deze worden geschonken aan een kinderopvang of -boerderij om mee te knutselen. 

Lees ook: