Kärcher breidt uit met tweede accu-aangedreven rugstofzuiger

Kärcher breidt uit met tweede accu-aangedreven rugstofzuiger

Naast de vorig jaar gelanceerde BVL 5/1 Bp heeft de accu-rugstofzuiger vanaf nu een kleiner broertje gekregen: de BVL 3/1 Bp. Met de hoogte van de rugstofzuiger van 39 centimeter, zonder accu, en vuilcontainer met een inhoud van drie liter is de rugstofzuiger een stuk compacter. De accu-rugstofzuiger maakt deel uit van het Kärcher Battery Power+ 36 V accu-platform.

De BVL 3/1 Bp heeft geen stroomkabel en maakt gebruik van een accu. Net als de BVL 5/1 is de behulzing van de BVL 3/1 Bp gemaakt van geëxpandeerd polypropyleen (EPP), dat bestaat uit 96 procent lucht en geluidsabsorberend materiaal dat volledig recyclebaar is. Dankzij het gebruik van EPP is het samengestelde gewicht van de accu-rugstofzuiger inclucisef de 36 volt accu minder dan vijf kilogram. Ook aan linkshandigen is gedacht. De toepassing kan aangepast worden. In de Eco!efficiency modus kan de accu tot 73 minuten onafgebroken werken.

Hygiëne en veiligheid

De accu-rugstofzuiger kan worden uitgerust met een HEPA 14-filter. Aerosolen, virussen en ziektekiemen worden hiermee bijna volledig opgevangen en komen niet terug in de omgevingslucht. De HEPA 14-filter voldoet volgens de norm DIN EN 1822:2019 aan de veiligheidsnormen.