Glazenwassers Bart en Ritchie delen flauwe grappen op TikTok

Glazenwassers Bart en Ritchie delen flauwe grappen op TikTok

De 35-jarige glazenwasser Bart uit Geldrop was nooit zo met social media bezig, tot een collega tegen hem zei dat TikTok wel iets voor hem zou zijn. Samen met collega Ritchie deelt hij flauwe grappen vanuit zijn glazenwassersbus. Dat heeft hem inmiddels 80.000 volgers op het kanaal opgeleverd waarvan sommige video's wel een miljoen keer zijn bekeken. In gesprek met Omroep Brabant vertelt hij meer over het TikTok-kanaal en over zijn verdere dromen.

Wat als tijdverdrijf tijdens de momenten in de bus begon, werd al snel een daverend succes en dat allemaal dankzij zijn specialiteit: flauwe grappen. Bart en Ritchie maken, net zoals in de video’s, altijd samen te dollen in de bus. "Als we weer eens om elkaar zitten te lachen, pak ik tegenwoordig mijn telefoon en neem ik het op voor TikTok", zegt Bart. Op het account Puberbrein leverde dat inmiddels ruim 250 video’s op. Zijn Geldropse identiteit verstopt hij trouwens niet. "Ik krijg soms berichtjes of we de video’s kunnen ondertitelen", lacht Bart. "Maart dat doen we niet hoor. Ik kom nu eenmaal uit Brabant."

Ervoor gaan

Het TikTok-avontuur was het startsein voor een andere uitdaging. Op zijn vijftiende begon Bart in een programma muziekstukken te maken. "Het was eigenlijk slecht", geeft Bart toe. Het was echter wel de start van een droom als dj. Het succes van het TikTok-kanaal liet zien dat Bart ervoor moest gaan. Sinds 2022 treedt hij steeds vaker op als dj. Maar waar het allemaal begon vergeet Bart niet.