Götz Group, Brain Corp en Tennant slaan handen ineen voor autonome schoonmaakrobots 

Götz Group, Brain Corp en Tennant slaan handen ineen voor autonome schoonmaakrobots 

Door het aanhoudend personeelstekort is de schoonmaakbranche wordt de rol van robots en automatisering steeds belangrijker. Götz Group zet de autonome schrobzuigrobots van Tennant in, aangedreven door Brain Corp's AI-besturingssysteem BrainOS®, om openbare ruimtes efficiënt en veilig schoon te maken.

"Wij geloven sterk in het potentieel van AI en robotica om de activiteiten binnen onze sector te bevorderen en een belangrijke rol te spelen bij het oplossen van personeelstekorten in onze sector", zegt Alexander Götz. "We zijn getuige van de snelle vooruitgang van autonome technologieën, die het potentieel hebben om de toekomst van facilitair management opnieuw te definiëren. Door deze innovaties te omarmen, werken we aan de toekomstbestendigheid van onze activiteiten, bieden we onze klanten het hoogste serviceniveau en maken we tijd vrij voor ons personeel om zich te richten op complexere en gespecialiseerde taken." 

Automatiseringsplatform

Dankzij de integratie van de apparatuur van Tennant en het AI-automatiseringsplatform BrainOS® van Brain Corp, zijn de autonome robots een aanvulling op het werk en zorgen voor ontlasting in de schoonmaak voor klanten van Götz Group, waaronder magazijnen, scholen en ziekenhuizen. "Onze samenwerking met Brain Corp en Götz Group is een goed voorbeeld van onze toewijding aan het leveren van geavanceerde oplossingen die onze klanten helpen de impact van arbeidstekorten te minimaliseren en uitzonderlijke schoonmaakresultaten te behalen in elke omgeving", zegt Edward Graf-Eckinger, Strategic Account Manager bij Tennant Company. 

Brain Corp op CMS Berlin 

Brain Corp presenteert zijn autonomieplatform op CMS Berlin, de internationale schoonmaakbeurs die plaatsvindt van 19 tot 22 september 2023. Deelnemers aan CMS Berlin krijgen de kans om direct de controle te nemen over een Brain Corp-robot om uit eerste hand te ervaren hoe automatisering en robotica werkzaamheden transformeren.