De werkplek van … Han Rijser (Ranko Schoonmaak)

De werkplek van … Han Rijser (Ranko Schoonmaak)

Ontspannen, dat kan zeker bij Fort Resort Beemster in Zuidoostbeemster. Maar Han Rijser (20) komt voor een geheel andere reden in het duurzame wellness resort. Bij het krieken van de dag staat hij klaar om hier samen met zijn collega's van Ranko Schoonmaak de complete schoonmaak te verzorgen. Soms letterlijk in het zwembad.

Vertel, wat houdt jouw werk precies in?

“Elke dag, zeven dagen in de week, beginnen wij al vanaf zes uur in de ochtend met schoonmaken. Met een team van vier collega’s verzorgen wij de schoonmaak van vrijwel het hele resort, van de wellness en de omkleedruimtes zelf tot behandelruimtes, het restaurant, de toiletten, de zeventien hotelkamers en de receptie. Ik werk alweer vijf jaar bij Ranko Schoonmaak en ben vanaf het begin betrokken bij dit resort. In het begin moest ik alles nog ontdekken over het vak. Inmiddels loop ik rond als projectleider op deze prachtige locatie. Bijna elke dag leer ik nieuwe dingen over het vak. Schoonmaken is veel breder dan de meeste mensen denken.”  

Hoe vind je het om bij dit wellness resort te werken?

“Elke dag opnieuw kijk ik mijn ogen uit op wat voor bijzondere plek wij ons werk mogen uitvoeren. Waar zie je nu dat er van een historisch fort een wellness resort is gemaakt? Mooie zwembaden, prachtige sauna’s en luxe hotelkamers! Dat maakt het elke dag weer een voorrecht om hier te werken. Als ik vertel dat we ook de schoonmaak verzorgen van de zwembaden zelf krijg ik vaak leuke reacties. Het is nog steeds wel bijzonder dat je tijdens je werk een lekkere duik kunt nemen, terwijl je ondertussen je vak uitoefent.” 

Wat maakt jouw werk bijzonder?

“Dat we dit prachtige wellness resort mogen schoonmaken met een hecht team van collega’s, zowel het personeel van ons als het personeel van Fort Resort Beemster. We zijn ontzettend betrokken en dat is wat het voor ons allemaal een prettige werkomgeving maakt. Ook, misschien wel juist hier, komen we samen altijd verder!” 

‘De Werkplek Van…’ is een vaste rubriek in het schoonmaakvakblad Service Management. Heb jij een bijzondere werkplek waarmee je in deze rubriek wilt komen? Mail dan naar ronaldbruins@vakmedianet.nl!