CSU en Soufiane Touzani roepen jeugd op om te "shinen op het plein"

CSU en Soufiane Touzani roepen jeugd op om te "shinen op het plein"

Soufiane Touzani en CSU houden samen een actie op social media, waarbij zij jongeren oproepen om de Johan Cruijff velden schoon te houden. Aan de schoonmaakactie is een prijs verbonden: het winnen van een FC Straat GOAT bal met handtekening.

Touzani vertelt in een video wat de actie inhoudt: pleintjes in Nederland schoonmaken én schoonhouden. “Maar er zijn ook pleintjes waar veel afval wordt achtergelaten. Als jij met een foto of een video hebt laten zien dat jij je plein hebt schoongehouden, dan maak jij kans op een door mij gesigneerde FC Straat GOAT bal.“

Touzani en CSU doen een oproep aan jongeren om mee te doen.

Jongeren kunnen meedoen door een story te plaatsen op social media, waarin zij laten zien hoe zij hun plein schoon maken en houden. Hierbij is het wel belangrijk om de tag ‘FC Straat” en tag “CSUSchoonmaak” te plaatsen. Touzani roept op om vooral mee te doen aan de actie: “Want jij kunt je plein laten shinen, maar je kan ook shinen op je plein.“

Cruyff Foundation

CSU is sponsor van de actie. “Door bij te dragen aan FC Straat bieden we jongeren de kans om meer in beweging te komen.” Een zogeheten Cruyff Court is een klein veld of plein in een wijk, waar de jeugd elkaar kan ontmoeten en kan bewegen. Het is een initiatief van de Cruyff Foundation, waarvan Johan Cruijff een van de oprichters is. Achterliggende gedachte is dat jongeren voldoende ruimte moeten hebben om onbekommerd buiten te kunnen spelen en elkaar te treffen. De Cruyff Foundation realiseert ook velden bij instellingen voor kinderen met een handicap, die zijn aangepast aan de behoefte van deze kinderen.

De bekende straatvoetballer en vlogger Soufiane Touzani is een van de vele ambassadeurs van Cruyff Foundation. Hij is razend populair onder jeugdige voetballers. Touzani wordt ook wel de pionier van het freestyle voetballen genoemd. In zijn vlogs trapt hij graag een balletje met de beste voetballers op Cruyff Courts overal ter wereld. Dat hij wel van een grapje houdt, bleek dit jaar tijdens Koningsdag, waarbij hij tijdens een bal door de benen van koning Willem-Alexander speelde, een zogeheten panna. Als ambassadeur is hij betrokken bij de verschillende evenementen van de Cruyff Foundation, zoals het NK Cruyff Courts 6 vs 6 of de Cruyff Foundation Open Dag. Hij zegt zelf: "Het is een eer om de jonge generatie op een inspirerende manier kennis te laten maken met de filosofie van Johan."