Cedris Waarderingsprijs vestigt aandacht op projecten die bijdragen aan inclusieve arbeidsmarkt

Cedris Waarderingsprijs vestigt aandacht op projecten die bijdragen aan inclusieve arbeidsmarkt

Initiatieven, projecten en programma's die bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt, verdienen aandacht vindt Cedris. Want voor iedereen die kan en wil werken, moet er een plekje zijn op de arbeidsmarkt. Mooie initiatieven kunnen kans maken op de Cedris Waarderingsprijs 2024. Met de prijs, een geldbedrag van 2500 euro, krijgt het project een financieel zetje in de rug. Ook mag de winnaar zich een jaar lang ambassadeur van de inclusieve arbeidsmarkt.

In ons land wordt al van alles georganiseerd om de arbeidsmarkt toegankelijk te maken voor iedereen. Maar deze waardevolle projecten zijn niet altijd even goed zichtbaar. Dat is jammer, want we kunnen er vaak veel van leren. Om deze initiatieven het podium te bieden dat ze verdienen, heeft Cedris de Waarderingsprijs in het leven geroepen. De Waarderingsprijs is tot nu toe drie keer uitgereikt. In 2021 waren er twee winnaars: WerkSaam Westfriesland en FC Emmen. In 2020 ging SprincPlank er met de winst vandoor en in 2018 rolde AutiTalent als grote winnaar uit de bus.

Financieel zetje in de rug

De Cedris Waarderingsprijs bestaat uit een cheque van € 2.500,00. Dat geldbedrag is bedoeld om het initiatief, project of programma financieel een zetje in de rug te geven. Daarnaast maakt Cedris van de winnende inzending een korte video die onder een groot publiek onder de aandacht wordt gebracht. De winnaars mogen zich bovendien een jaar lang ambassadeur van de inclusieve arbeidsmarkt noemen.

Iedereen kan meedingen naar de Cedris Waarderingsprijs. De jury beoordeelt de inzendingen op vijf criteria:

  • Duurzaam (betaald) werk: in hoeverre worden deelnemers beloond voor hun deelname aan het initiatief en/of hebben zij uitzicht op betaald werk tijdens of na het traject.
  • Ontwikkeling: hoe draagt het project bij aan de (persoonlijke) ontwikkeling van de deelnemers?
  • Samenwerking met andere partijen.
  • Toekomstbestendig: hoe zit het met de ambities van de organisatie, en de ideeën om het initiatief ook in de toekomst (financieel) duurzaam te houden?
  • Groeipotentie: is het project overdraagbaar en schaalbaar naar andere regio’s en/ of andere doelgroepen?

Aanmelden

De inschrijving voor de Cedris Waarderingsprijs 2024 is geopend. Projecten en initiatieven kunnen worden aangemeld tot en met 1 december via een aanmeldformulier.