Schoonmaker overlijdt aan de gevolgen van een steekpartij in Utrecht

Schoonmaker overlijdt aan de gevolgen van een steekpartij in Utrecht

Een steekpartij is een schoonmaker (41) uit Utrecht fataal geworden. Het incident gebeurde zondagochtend vroeg in poppodium TivoliVredenburg. Medewerkers van het poppodium vonden het slachtoffer en probeerden hem nog te helpen. Ook kwam nog een traumahelikopter ter plaats. Alle hulp bleek tevergeefs. De politie heeft de dader aangehouden.

Enkele medewerkers van TivoliVredenburg waren “heel dichtbij” toen de schoonmaker werd neergestoken, zo bericht het AD. Het slachtoffer werkte bij schoonmaakbedrijf B2-cleaning uit Den Haag waarmee TivoliVredenbrug samenwerkt. Het schoonmaakbedrijf is geschokt door de gebeurtenis. Directeur Bokern: "Een geliefde collega is omgekomen. Er zijn geen woorden voor om onze verslagenheid te benoemen, we leven intens mee met de nabestaanden." 

De medewerkers van het muziekcentrum die het slachtoffer vonden, waren hun dienst van de nacht ervoor aan het afronden. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. Ook zijn alle voorstellingen die zondag zouden plaatsvinden afgelast. Bezoekers die het nieuws niet tijdig hadden ontvangen, werden opgevangen. TivoliVredenburg liet weten in een reactie op haar website: "We vinden het niet gepast om op het moment dat iemand overlijdt, door te gaan met het programma. We zijn erg aangedaan door wat er is gebeurd, we leven mee met de nabestaanden."

Aanleiding is onbekend

De steekpartij vond plaats nadat alle voorstellingen waren afgelopen; er waren dan ook geen artiesten en publiek meer in het pand aanwezig. Volgens een woordvoerder van de politie vluchtte de dader eerst weg, maar kon na enkele uren worden aangehouden. Wat de reden is van de steekpartij en of en hoe het slachtoffer en de verdachte elkaar kenden, is niet bekend.

Lees ook: