Digimagazine 'Facilitaire trends 2024'

Digimagazine 'Facilitaire trends 2024'

Wat staat de facility manager volgend jaar te wachten? Volgens zeven facilitaire koplopers draait het in 2024 vooral om data en duurzaamheid.

Data gaan de facilitaire professional helpen om verschillende uitdagingen te trotseren. Tegelijkertijd groeit het besef van de impact van al onze activiteiten op de leefomgeving; niet voor niets wordt de facility manager op diverse plaatsen al bijgestaan door een duurzaamheidsmanager.

Andere kernbegrippen volgens de visionairs in het digimagazine ‘Facilitaire Trends 2024’ zijn flexibiliteit in huisvesting en meer focus op klantbeleving en een gezonde levensstijl.

Om onderscheidend te zijn en te blijven, zullen organisaties zich steeds meer en sneller moeten aanpassen aan hun omgeving. De rol van facility management verandert daarbij, is de voorspelling: was die in het verleden hoofdzakelijk ondersteunend, ze wordt meer en meer leidend.

In het digimagazine staan zeven interviews met daarbij een beknopte video, waarin de aandacht uitgaat naar de volgende trends:

Catering (Tjen van Ee)
Datagedreven FM (Huub Verheijen)
ESG (Redney Janssen)
Duurzaamheid (Niels van Geenhuizen)
Flexibiliteit (Eric de Wit)
Circulair ondernemen (Renno Guitjens)
Entree van de toekomst (Jeroen Thuis)