Griepepidemie weer in volle gang

Griepepidemie weer in volle gang

Heb je last van snotterigheid, hoofdpijn, koorts? Dan heb je wellicht de griep te pakken. En dan ben je niet de enige. Uit de cijfers blijkt dat er weer officieel sprake is van een griepepidemie.

Op de honderdduizend inwoners gingen afgelopen week zo’n zeventig patiënten naar de huisarts met griepklachten. Daarmee zitten we boven de grens en spreken we van een officiële epidemie. Dat concluderen het Nivel, Erasmus en het RIVM aan de hand van de cijfers. De week ervoor zat het aantal patiënten met griep nog net onder de grens. Het aantal mensen met griep was vorig jaar januari voor het laatst zo hoog.

Corona daalt

Waar het aantal patiënten met griep stijgt, daalt het aantal patiënten met corona. Dat bleek al eerder uit metingen van het rioolwater. Het aantal coronapatiënten is nu gedaald naar twintig op de honderdduizend inwoners. Het aantal positief geteste mensen in ziekenhuizen is gedaald tot onder de driehonderd. Dat is het laagste aantal sinds 6 oktober vorig jaar. Rond de kerstdagen lagen er nog meer dan 850 coronapatiënten in het ziekenhuis. Het coronavirus heerst relatief vaak onder oudere patiënten.

Lees ook:

Lees meer over