Hectas directeur neemt afscheid na succesvolle overname Vebego

Hectas directeur neemt afscheid na succesvolle overname Vebego

Al in 2021 werd bekendgemaakt dat Vebego Hectas Facility Services wilde overnemen. Vorig jaar is de gehele juridische fusie en integratie met succes afgerond. Nu heeft directeur Diederik Barten besloten het bedrijf te verlaten.

Zo maakt Barten bekend via zijn LinkedIn. Hij schrijft: “Ondanks de mogelijkheid om onderdeel te blijven van Vebego heb ik toch de keuze gemaakt op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Ik heb Vebego leren kennen als een prachtig bedrijf, met mooie mensen en met een intrinsieke drive om betekenisvol te zijn en impact te creëren. De afgelopen periode was voor mij daarom waardevol en leerzaam. Speciale dank gaat uit naar alle collega’s met wie ik in het projectteam ‘hectas integratie’ heb samengewerkt, de collega’s van Hago Zorg en alle oud hectas collega’s. Het gaat jullie allemaal goed!”

Overname medewerkers en klanten

De integratie van het merk Hectas viel samen met de vereenvoudiging die Vebego heeft gemaakt in haar bedrijfsstructuur. Alle merken, zoals Hago Next, Balanz en Westerveld moesten teruggaan naar één merk. Dit om het merk Vebego sterker neer te zetten en zo verder door te kunnen groeien. Het was dus logisch dat op termijn ook het merk Hectas zou verdwijnen. In 2023 gingen de medewerkers en klanten van Hectas over naar Vebego, op de zorggerelateerde klanten na. Zij kwamen terecht onder Hago Zorg. Op deze manier konden de medewerkers veelal blijven werken voor dezelfde klanten en onder dezelfde leidinggevenden.

Internationale groei

De overname van Hectas was voor Vebego een mooie kans om door te groeien op de Duitse, Oostenrijkse en Nederlandse markt. Toentertijd gaf COO van Vebego voor Duitsland en Zwitserland Giuseppe Santagada al aan: “We zien er naar uit om de positieve ontwikkeling van hectas voort te zetten en samen met de medewerkers verder te groeien en meer betekenisvolle banen te creëren."

Lees ook: