Gastvrij schoonmaken, hoe doe je dat?

Gastvrij schoonmaken, hoe doe je dat?

Gastvrij schoonmaken, iedereen binnen facility management heeft het erover, maar wat is dat dan en hoe doe je eigenlijk?

Bij gastvrijheid in de schoonmaak in hotels mag je verwachten dat de hotelkamer tiptop in orde is. Je mag natuurlijk niets aantreffen van een vorige gast en de handdoek moet zo liggen dat de gast het logo kan zien. De gast moet de pennen in het gelid op het bureau aantreffen. Het papier van de toiletrol moet in een puntje zijn gevouwen. En: hangen de gordijnen recht en is het bed strak opgemaakt?”

Vooral de professionele vriendelijkheid en eigen verantwoordelijkheid van schoonmakers spelen een rol”

Het gaat vaak om details, maar vooral ook de professionele vriendelijkheid en de eigen verantwoordelijkheid van schoonmakers spelen een rol, zeggen drie deskundigen uit de hotel-, ziekenhuis- en advieswereld.

Meer weten over gastvrij schoonmaken?

Rising Star Eline Pot, Facilitair & Hospitality adviseur bij Homestudios

Rising Star Eline Pot (BAM): 'De exacte woorden vergeten ze, maar het...

Maak kennis met Rising Star Eline Pot, Facilitair & Hospitality adviseur bij Homestudios, onderdeel van de Koninklijke BAM Groep. Wat voor werk doet zij, wat drijft haar en welke ambities heeft ze?

HEYDAY: 'Hospitality versterkt de algehele dienstverlening van een bedrijf'

HEYDAY: 'Hospitality versterkt de algehele dienstverlening van een...

Door de opkomst van hybride werken voelt het kantoor voor velen minder als een thuis. Dit is precies waar de kracht van hospitality naar voren komt. "Een goede hospitality-professional voegt niet alleen een gouden randje toe aan de ontvangst en gastbeleving, maar versterkt ook de algehele dienstverlening van een bedrijf, inclusief het aantrekken van nieuw talent", zegt Petra de West van HEYDAY Hospitality.

Tim Maathuis, Ketenmanager Gastvrijheid bij Isala Ziekenhuis

Tim Maathuis Ketenmanager Gastvrijheid bij Isala Ziekenhuis

Tim Maathuis is per 1 september 2024 gestart als Ketenmanager Gastvrijheid bij het Isala ziekenhuis. Hij verlaat hiermee zijn huidige positie als Hoofd Hospitality bij het Rode Kruis Ziekenhuis, een functie die hij drie jaar lang vervulde. Maathuis wordt opgevolgd door Sjoerd Brattinga, die beschikt over ruime ervaring in de hospitalitybranche.

HvA Jakoba Mulderhuis (JMH)

Hogeschool van Amsterdam werkt aan inclusieve rustruimtes

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) wil werk maken van meer inclusief ruimtegebruik op haar campussen. Volgens een recent advies zijn er meer 'bezinningsruimtes' en prikkelarme ruimtes nodig om alle studenten en medewerkers een plek te geven waar zij zich thuis kunnen voelen.