Zo is diversiteit een kans voor FM

Een bedrijf dat diversiteit toejuicht, biedt meerwaarde aan zijn klanten en medewerkers. Maar een succesvol beleid op dit gebied vraagt om een inclusieve cultuur, waar verschillen er mogen zijn, men openstaat voor andere opvattingen en diversiteit wordt gezien als een kans. Maar hoe? Download dit stappenplan en u krijgt inzicht in de voorbereiding en daadwerkelijke praktijk.

In de voorbereidende fase is het bijvoorbeeld belangrijk om een duidelijke visie te formuleren zodat u richting aangeeft aan wat u wil doen. Wat betekent inclusief ondernemen voor uw organisatie? Waarom is inclusief ondernemen voor uw organisatie belangrijk? Wat wil uw organisatie met inclusief ondernemen bereiken?

Inventariseer en maak gebruik van subsidies

Inventariseer ook wat u al doet op dit gebied. De kans is groot dat er al medewerkers in dienst zijn die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben of hebben gehad. Ga in gesprek met deze medewerkers over hoe zij met uw bedrijf in contact zijn gekomen, waar ze tegenaan lopen, wat goed gaat en wat beter kan. Op deze manier krijgt u een beeld van de huidige situatie en eventuele verbeterpunten. Met deze informatie kunt u kijken of u de juiste wet- en regelgeving toepast. Is er gebruik gemaakt van mogelijkheden zoals subsidies, premiekorting en no risk?

Biedt early adopters een kans

Waarschijnlijk zitten er early adopters in uw organisatie die de eerste mensen willen aannemen. Maar kijk wel of de taken, omgeving en leidinggevende bij een inclusieve cultuur passen. Nadat u het gesprek met de UVW en of gemeente hebt gehad, kunt u echt aan de slag.

Hoe en wat levert het op? Download het stappenplan